Kersen chiapudding

Deze romige kersen chiapudding is een heerlijk en gezond ontbijt of dessert wat je vooraf kunt bereiden. Vol zoete zomerkersen en boordevol eiwitten, vezels, antioxidanten. Dit recept is vegan, glutenvrij en zonder toegevoegde geraffineerde suikers. Perfect voor een gezond ontbijtje op een warme zomerdag.

 

Kersen

 

Heerlijk de kersen zijn weer in het seizoen en ik heb al een hele kilo gekocht op de markt. Ik heb gelukkig een handig apparaatje om ze te pitten, anders is het wel een hele klus.
Hollandse kersen zijn vanaf medio juni tot en met augustus in het seizoen en dan zijn ze ook het lekkerst.
Spoel de kersen goed schoon voordat je ze gaat eten en verwijder na het spoelen de steeltjes pas.

In plaats van verse kersen kan je ook bevroren kersen nemen voor dit recept. Laat ze wel eerst ontdooien voordat je ze gaat pureren. Het voordeel van de bevroren kersen is, dat je ze niet hoeft te ontpitten.

Kersen chiapudding

 

Melk

 

Chiazaadjes lossen het beste op in een plantaardige melk. Ik heb nu amandelmelk gebruikt maar je kunt ook een andere plantaardige melk nemen. Of je mengt de zaadjes door een mengsel van ‘gewone’ yoghurt en de gepureerde kersen.

 

Chiazaadjes

 

Chiazaden zijn rijk aan vezels, antioxidanten en eiwitten en zijn daarom een goed idee als ontbijt.

Zorg ervoor dat de chiazaden goed gemengd zijn. Pulseer het mengsel een paar keer nadat je de zaden hebt toegevoegd om klontjes te voorkomen, maar niet zo veel dat de zaden kapotgaan.
Voor het beste resultaat laat je deze pudding een nacht in de koelkast opstijven. Als je weinig tijd hebt, dan minimaal 4 uur.

 

Toppings:

 

Ik vind het heerlijk om veel toppings aan mijn chiapudding toe te voegen. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

Granola, ik ben dol op de extra knapperigheid die het toevoegt aan de romige chiapudding. Probeer mijn zelfgemaakte chocolade granola voor een beetje extra chocoladetoevoeging.
Bessen, hier heb ik kersen toegevoegd omdat het een kersen chiapudding is. Andere geweldige opties zijn aardbeien, frambozen, bosbessen, banaan, kiwi of wat je maar hebt en waar je zin in hebt! Voeg het fruit en/of de bessen vlak voor het serveren toe, anders kunnen ze zacht worden.

Yoghurt is een geweldige topping, een beetje extra romigheid en smaakcontrast. Ik heb een ongezoete Griekse yoghurtstijl gebruikt die dikker van consistentie is.

Noten, voeg voor wat extra eiwitten en heel veel extra lekkers wat gehakte knapperige noten toe.

 

Voor meer lekkere chiapuddingen, bekijk deze recepten:

 

Chocolade chiapudding met dadelkaramel
Chiapudding met banaan en kokos
Spirulina chiapudding met bramen
Chiapudding met chai en dadels
Mango kurkuma chiapudding
Koffie chiapudding met pindakaas
Chiapudding met matcha en kiwi

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kersen chiapudding:

Kersen chiapudding . Deze romige kersen chiapudding is een heerlijk en gezond ontbijt of dessert wat je vooraf kunt bereiden.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 gr kersen, ontpit
  • 175 ml amandelmelk
  • 2 el agavesiroop
  • 2 scoops proteïnepoeder vanille
  • 5 el chiazaad
  • 4 el (plantaardige) yoghurt
  • 10 kersen

Instructies
 

  • Doe de ontpitte kersen in een keukenmachine of blender en mix tot ze vloeibaar zijn, een paar kleine stukjes kersen zijn oké.
  • Voeg de resterende ingrediënten toe en pulseer een paar keer, laat een paar minuten staan en pulseer opnieuw. Proef en voeg eventueel meer zoetstof toe.
  • Giet het mengsel in twee glazen, dek af en laat het een nacht in de koelkast staan.
  • Voor het serveren kan je het desgewenst afwerken met yoghurt en verse kersen.
  • Genieten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating