Leer hoe je een kleurrijke en verfrissende Butterfly Pea ijsthee met aardbeiensiroop maakt.
Zet eerst die mooie blauwe thee, laat dit afkoelen en dan kan je dit heerlijke zomerse drankje maken. Butterfly pea flower tea is een kruidenthee die van nature blauw en cafeïnevrij is. Op zichzelf smaakt het niet zo lekker, daarom wordt het gecombineerd met zoete aardbeiensiroop.
Over het algemeen varieert de kleur van de Butterfly Pea Drink afhankelijk van de PH-waarde van de ingrediënten waarmee het gemengd is. Wanneer het wordt gemengd met het zuur van citroen, verandert het in een rode tot paarse kleur.

 

Butterfly Pea thee

 

Butterfly Pea thee wordt gemaakt door gedroogde vlindererwtbloemen in water te weken. De bloemen zijn diepblauw van kleur en kleuren.
Deze kruidenthee is cafeïnevrij en wordt ook wel blauwe thee genoemd.
Butterfly Pea theepoeder kan je online bestellen.
Behalve dat het een blauwe thee is, verandert het ook van kleur van blauw naar paars als de

Thee zetten*: gebruik 1 theelepel butterfly pea poeder en 300 ml heet water en meng dit met elkaar. Je kunt het sterker of minder sterk maken door meer of minder poeder te gebruiken.

 

Maken

 

Zet eerst de thee zoals hierboven omschreven. Laat de thee afkoelen en zet het dan in de koelkast. In de koelkast blijft de thee wel een tijdje goed, gebruik het om nog andere lekkere drankjes te maken zoals bijvoorbeeld deze mooie paarse Gin tonic met butterfly pea.

Giet eerst de aardbeiensiroop in het glas.
Voeg de ijsblokjes toe.
Giet dan voorzichtig de blauwe thee erop.
Pers wat citroensap naar smaak erboven.
En garneer het glas met een schijfje citroen en een takje verse munt.
Roer voor het drinken.
Gebruik eventueel een rietje om te drinken.

Butterfly pea ijsthee met aardbeiensiroop

 

Trucs

 

De zoetste laag moet onderaan zitten.
De belangrijkste truc bij het creëren van een gelaagd drankje is om te onthouden dat de zoetste laag eerst aan het glas wordt toegevoegd.
Dus eerst wordt de zoetste laag met de aardbeiensiroop toegevoegd, daarna de ijsblokjes.
Dan gaat het citroensap erin en als het goed is, kleurt de bovenste laag dan mooi paars.

 

Tips:

 

Door de aarbeiensiroop wordt de thee lekker zoet. Voeg zoveel of weinig erbij als jij lekker vindt.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Butterfly pea ijsthee met aardbeiensiroop: