Laatst had ik zin in pittige kip en wat broodjes, dus ik heb ze allebei gecombineerd en dit geweldige broodje hete kip gemaakt. Ze waren zo lekker dat mijn vrienden willen dat ik ze nog een keer maak. Het kost niet te veel moeite om dit zelf te maken en de vreugde die het je geeft is fenomenaal. Super lekkere broodjes gevuld met pittige kipvulling, dit wil toch?
Broodjes
Af en toe heb ik gewoon zin in een belegd broodje voor het avondeten. En deze broodjes kan je heel goed als maaltijd nuttigen. Serveer er eventueel een lekkere groene salade bij en je bent klaar.
Maak het zo spicy als je wilt. Je kunt de pittigheid van deze broodjes naar eigen voorkeur aanpassen. Ik maak ze graag spicy omdat ik er dol op ben, maar als je niet van te veel kruiden houdt, is dat helemaal prima.
Kip
Ik heb kipdijfilets gebruikt, omdat die lekker sappig blijven tijdens het bakken. En de kipstukjes zijn ook heel snel gaar. Maar je kunt ook kipfilets nemen als je dat liever doet.
Snijd de kipdijfilets in kleine hapklare blokjes of reepjes.
Je hoeft ze niet te marineren, kruid ze net voor het bakken en breng ze tijdens het bakken extra op smaak met sojasaus, chili knoflooksaus en een half kipbouillonblokje.
Doe de pan niet te vol. Als je te veel kipfilets tegelijk in de pan doet, daalt de temperatuur van de olie. Hierdoor kook je de kip in plaats van dat je het bakt. Bak de kip indien nodig in porties.
Broodjes
Ik heb bruine pistoletjes gebruikt, maar je kunt elk broodje nemen wat jij lekker vindt. Op een stokbroodje, ciabatta of wit bolletjes is het natuurlijk ook lekker.
Of doe de gebakken kipstukjes in een wrap, rol deze op en eet het uit het vuistje.
Ik raad af om de broodjes te bewaren of van tevoren te maken. Ze smaken het lekkerst als ze vers zijn gemaakt. De pittige kipstukjes kan je wel van tevoren bakken.
Tips:
Het recept van de ingemaakte rode uienringen* vind je hier.
Als je een beetje extra knapperigheid wilt in de broodjes, kan je de broodjes kort roosteren in de oven voordat je ze vult. Dit voorkomt ook dat het brood te snel zacht wordt door de vulling.
De chili knoflooksaus kan je vervangen door (zelfgemaakte) sambal.
Geef eventueel nog extra sambal apart bij het broodje hete kip.
Serveer de gevulde broodjes met een frisse groene salade.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.