Veel te veel bramen dit jaar in de tuin staan. Ik blijf plukken en schoonmaken en dan snel in de vriezer. Maar vanmorgen dacht ik…..ik ga er een ontbijtje mee maken. Zo is het idee voor deze bramen smoothiebowl ontstaan. Lekker fris en gezond.
Heb daar dus bevroren bramen voor gebruikt en op een hete dag als vandaag is dat heerlijk zo’n koude smoothie. Maar als het ’s morgen wat frisser is, wil je natuurlijk niet zo’n (ijs)koud ontbijt en dan gebruik je gewoon de verse bramen.
Omdat het fruit bevroren is , heb je wel een goede keukenmachine of blender nodig die dat aankan.
Het voordeel van een smoothiebowl is dat je het kan oplepelen en dat je er van die lekkere toppings op kunt doen. Nu heb ik meestal wel van alles in de voorraadkast staan, dus kan ik ze oppimpen met van alles wat in huis is. Vers fruit, noten, zaden, granola, stukjes chocolade, etc. alles kan erop. Gebruik wat je lekker vind.
Om de smoothiebowl wat zoeter te maken heb ik wat honing gebruikt. Als je heel zoet fruit gebruikt, kan je de honing achterwege laten.
Smoothiebowl
Nou heb je nu de smaak te pakken van een smoothiebowl? Probeer dan ook eens deze SunGold kiwi smoothie bowl, die is ook erg lekker.
Recept Bramen smoothiebowl:
Ingrediënten
- 400 gr bevroren bramen
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 2 el kokosrasp
- 2 el granola
- 8 frambozen
- 2 el amandelsnippers
Instructies
- Houd een paar bramen achter voor de garnering en doe de rest in een blender of keukenmachine samen met de yoghurt en honing.
- Pureer alles (eventueel pulserend) tot je een glad mengsel hebt. Giet dat in de twee schaaltjes.
- Garneer met een paar bramen en de rest van de toppings.
2 reacties
Erg Lekker!
Dankjewel Lynn, erg leuk om te horen.