Deze Bloedsinaasappel cheesecake is een grote feestelijke taart waarvan vele gasten kunnen genieten. Maak het als verjaardagstaart of dessert. Je hebt hiervoor een springvorm nodig van 26 cm.
Je kunt natuurlijk ook gewone sinaasappels ervoor gebruiken of mandarijnen, wat je maar lekker vindt of in huis hebt. Maar vanwege de mooie rode kleur heb ik voor bloedsinaasappels gekozen. Ik heb in de toppping nog plakjes bloedsinaasappel verwerkt. Als je dit ook wilt doen, heb je maar de helft van de bloedsinaasappelsap en gelatine nodig.
Voor 250 ml sap heb je ongeveer 5 tot 6 sinaasappels nodig.
De Bloedsinaasappel marmelade is zelf gemaakt. Het recept daarvan vind je hier. Maar je kunt natuurlijk ook lekkere sinaasappelmarmelade kopen.
Denise
februari 3, 2021 @ 2:42 pm
Heel erg lekker en fris! Echt een goed recept, niet te zoet en simpel om te maken. Heb zelf stiekem kandijkoeken (Bastogne) gebruikt voor de bodem ipv speculaasjes. Met goeie marmelade (uit de Spaanse weken van de Lidl) en rijpe bloedsinaasappels (ik had Tarocco-Ipolito) zit er zoveel extra smaak aan deze taart; en hij ziet er ook nog fantastisch uit. Heb het recept inmiddels al meermaals gedeeld =)
Hanneke de Jonge
februari 3, 2021 @ 2:58 pm
Hoi Denise,
Super leuk om te vernemen en leuk dat jij jouw eigen twist eraan geeft. Ben nu wel heel benieuwd naar jouw foto van de cheesecake 🙂