Ik ben gek op blauwe bessen en heb daarom ook meestal een voorraadje in de vriezer liggen. En voor deze blauwe bessen smoothiebowl, kwam dat goed uit dat ze bevroren zijn. Een smoothiebowl kan je het beste van bevroren fruit maken, hierdoor blijft de smoothie lekker dik. ’s Winters vind ik dat te koud, maar op een warme dag, zoals we de laatste tijd vaak hebben, is het heerlijk om met zo’n koude bowl te beginnen.
Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig die het bevroren fruit aankan.
Een smoothiebowl kan je lekker oplepelen en een bijkomend voordeel is dat je het versieren kan met verschillende toppings. Zoals granola, kokossnippers en natuurlijk de blauwe bessen zelf. Versier de bowl met wat je lekker vind of wat je in huis hebt.
Je kunt de smoothiebowl wat zoeter te maken door honing te gebruikten. Ik heb whey poeder gebruikt (vanille), waardoor de smoothie al zoeter wordt.
Blauwe bessen
Een heel ander recept met blauwe bessen – wel wat minder gezond maar oh zo lekker – is deze Blauwe bessen cheesecake parfait.
Ingrediënten
- 400 gr bevroren blauwe bessen
- 300 ml Griekse yoghurt
- 2 el honing
- 2 el kokossnippers
- 2 el granola
- 2 el blauwe bessen
Instructies
- Doe de blauwe bessen, yoghurt en honing in een blender of keukenmachine en pureer alles (eventueel pulserend) tot je een glad mengsel hebt. Giet dat in de twee schaaltjes.
- Garneer met de toppings.