Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei

Heerlijk weer een lang weekend. Pasen of Pinksteren is zo’n weekend dat je gezellig met z’n allen lekker kan uitslapen en daarna brunchen. Deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei is een heerlijk gerecht daarvoor.
Als je het bladerdeeg hebt gebakken en laten afkoelen kan je het binnenste gedeelte van het bladerdeeg iets indrukken of je snijd het ‘kapje’ van het binnenste gedeelte er voorzichtig af.

 

Gegrilde groene asperges met roerei en gerookte zalm is ook zo’n leuk gerecht om dit weekend te serveren.

Bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei. Heerlijk zo'n lang weekend, verwen jezelf met deze bladerdeeg met gerookte zalm, avocado en ei.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch, Ontbijt, Vis
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol (270 gr) vers bladerdeeg
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 grote eieren
  • 200 gr gerookte zalmfilet
  • 2 rijpe avocado's
  • 125 ml zure room
  • 1 bakje tuinkers
  • peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd daar 4 grote 'avocadovormen' uit, leg ze op het bakpapier.
  • Snijd een rand van ongeveer een halve centimeter van de buitenkant van het bladerdeeg in.
  • Prik met een vork gaatjes in het middelste gedeelte van het bladerdeeg en bestrooi het met sesamzaadjes.
  • Schuif de ovenplaat in de oven en bak het bladerdeeg in ongeveer 20 minuten. Haal dan uit de oven en laat afkoelen.
  • Kook ondertussen de eieren zacht, spoel ze af onder koud water en pel ze. Snijd ze doormidden en lepel heel voorzichtig de dooiers eruit.
  • Verdeel de plakjes zalm over het bladerdeeg. Snijd de avocado's doormidden, verwijder de pit en schil ze. Leg de avocadohelften op de zalm. Lepel een theelepel zure room in de pitholte en leg hierin de halve eidooier.
  • Bestrooi het met tuinkers en een klein beetje zout en flink wat peper.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating