Dit zijn zulke lekkere geroosterde aardappeltjes. Die moet je een keer proberen. Ze stomen lekker gaar in een aluminiumfolie pakketje en krijgen daarbij nog een heerlijke rooksmaak mee. Gebruik voor deze BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook wel kruimige aardappels zoals bijvoorbeeld de Eigenheimer.

 

Als je de pakketjes eenmaal gemaakt hebt, gooi je ze op de barbecue of in de oven en heb je er geen omkijken naar. Check of ze lekker zacht geworden zijn en haal ze dan van het vuur. Aardappelen met olijfolie, knoflook en rozemarijn is altijd een goede combi en zeker als ze van de bbq komen.

 

Koop een lekkere aardappel hiervoor, het liefst bij de groenteboer waar je ze los kunt kopen en waar je dan aardappels kunt uitzoeken die de zelfde maat hebben, zodat ze allemaal even gaar worden. Als je heel veel aardappelen wilt bereiden, maak dan verschillende pakketjes.

 

Nog meer lekkere aardappelgerechten

 

Deze In de oven gepofte aardappelen met 3 toppings zijn ook ze lekker. Die kan je eventueel ook poffen op de barbecue.

 

Recept BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook: