Dit warme weer vraagt om ijs. We hadden al twee avonden granita gegeten, maar voor vanavond had ik niets gemaakt. En ja hoor….hubbie zegt ’s avonds; ik heb zin in ijs. Nou bedacht ik mij ineens, ik heb vanmiddag overrijpe bananen in plakjes in de vriezer gelegd. Bananen in de keukenmachine gegooid samen met wat Griekse yoghurt en proteïne poeder, pulse, pulse en draaien maar en tada ……banaan softijs in 3 minuten gemaakt. En je hebt ook nog een verantwoord ijsje.
Omdat ik eiwitten nodig heb, heb ik er wat Whey poeder bijgedaan. Dit maakt het ook iets zoeter en luchtiger. Als je dit niet in huis hebt en je wilt het toch iets zoeter hebben, doe er dan een klein beetje honing bij. Maar hoe rijper de bananen, hoe zoeter het ijs wordt natuurlijk. Dit ijs kan je ook met ander soort bevroren fruit maken en andere yoghurt zoals bijvoorbeeld kokosyoghurt. Als je dat met ananas draait in de machine heb je een tropisch ijsje.
Je hebt wel een goede keukenmachine of blender nodig die bevroren ijs kan handelen. Anders draai jij je machine kapot en dat wil je niet.
Variaties
Je kunt dit ijs natuurlijk ook op deze manier maken van ander bevroren fruit, zoals aardbeien, frambozen, mango, etc. Of een combinatie met banaan en rood fruit.
Of meng er twee eetlepels pindakaas of 1 eetlepel instant koffie erdoor voor een extra smaakje.
Ik heb ook nog een golden milk variatie gemaakt, heb hiervoor twee bananen, 50 ml kokosmelk, 1 tl kurkuma, ½ tl kaneelpoeder en een ½ tl geraspte gember gemixt in de keukenmachine. Een heerlijk en verantwoord ijsje.
Of probeer eens deze Mango yoghurt softijs met kokos, die is ook lekker.
Nog meer ijs
Misschien ben je nieuwsgierig geworden naar de granita die wij ook gegeten hadden? Die was heel erg lekker kan ik je verklappen. Het is was een Vlierbloesem granita met bramen en munt en het recept kan je hier vinden.
Nicolet
augustus 1, 2018 @ 6:55 am
Ik maak dit ook en doe er dan een flinke theelepel cacao bij (1 tl op 1 banaan). Heerlijk romig chocoladeijs!
Hanneke de Jonge
augustus 1, 2018 @ 10:11 am
Heel goed idee, Nicolet. Ik was van plan om te gaan experimenteren met dit basisreceptje. Zo heb ik ook al een lepel pindakaas erbij gedaan en dat was ook super lekker 🙂