Maak zelf je kruidenmixen, dit helemaal niet moeilijk. Deze baharat 7-kruidenmix oftewel Sub-ah b’har uit het Midden-Oosten is een rokerige en zoete specerijenmix. Deze specerijen geven jouw gerechten een heerlijke diepe en aromatische smaak.
Gebruik deze kruidenmix om vlees, kip en vis te kruiden, of voeg een nieuwe diepte van smaak toe aan uw favoriete gerechten. Je kunt het zelfs toevoegen aan soepen, stoofschotels of ovenschotels om extra rokerige smaak toe te voegen. Waarom strooi je het niet over je favoriete dips zoals hummus? Of strooi over groenten zoals aubergine voor het roosteren om een extra diepe smaak te geven. En ook lekker als marinade, meng het met olijfolie en limoensap voor een snelle marinade.

 

Baharat

 

Baharat is een heerlijk simpele kruidenmix die je in minder dan vijf minuten klaarmaakt. Als je van koken houdt, is de kans groot dat je alle benodigde kruiden al in de voorraadkast hebt staan. Voor de meest verse ervaring kan je jouw eigen hele kruiden malen of al gemalen specerijen gebruiken voor een snelle mix.
Omdat je je eigen kruidenmengsel helemaal zelf maakt, kan je de ingrediënten gemakkelijk aanpassen aan jouw smaak!

Baharat betekent simpelweg ‘specerijen’ in het Arabisch. Deze alles-in-één kruidenmix wordt het vaakst gebruikt in de Midden-Oosterse, Turkse en Griekse keuken en verschilt enigszins van regio tot regio. Het staat ook bekend als de Libanese 7-specerijen.
Het bijzondere aan dit Baharat-recept is niet alleen de kleine lijst met ingrediënten. Het is de magische smaak die ze creëren als ze samenkomen.
Nog voordat u ze heeft geproefd, vullen de vers gemengde kruiden uw keuken met een unieke en exotische geur.

Als je de kruiden al in poedervorm/gemalen hebt, kan je deze kruidenmix uit het Midden-Oosten in een paar minuten klaarmaken. Als dat niet zo is, kun je de hele kruiden eenvoudig malen in een kruidenmolen of een vijzel en stamper gebruiken.
Ik zou de hele specerijen wel eerst even roosteren in een hete pan zonder olie.

 

Tips:

 

Als je een van deze kruiden mist, kan je ze meestal vinden bij uw plaatselijke supermarkt, een Turkse supermarkt of online.

Bewaar de baharat in een luchtdichte glazen pot, uit de buurt van direct zonlicht.
Gebruik het binnen 3 maanden. Als je het langer gebruikt, kan het mengsel zijn kracht

Pas het mengsel aan naar eigen smaak. Wees niet bang om te experimenteren met jouw eigen ingrediëntenverhoudingen, deze kruidenmix is eenvoudig aan te passen aan uw eigen smaak.

Wil je nog meer eigen kruidenmixen maken? Klik dan hier voor nog meer lekkere recepten.

Deze kruidenmix heb ik gebruikt voor dit Kippenbouten recept

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Baharat 7-kruidenmix: