Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing

Ik mocht verse wasabi van Sir Green Wasabi ontvangen en ben daar mee gaan experimenteren. Manlief die altijd zegt dat hij niet van mosterd, mierikswortel en wasabi houdt, heeft heerlijk zitten smullen van deze Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. Meestal roept hij als hij een salade voorgeschoteld krijgt; “ik ben geen konijn”, maar dit ging toch in een rap tempo naar binnen.
Voor deze keer aten we de salade op de bank. Meestal eten we gezellig aan tafel, maar omdat we laat thuis waren en iets op TV wilde zien, was het eten op de bank. En daarvoor is zo’n salade bowl super handig.

 

De hoeveelheid wasabi moet je zelf naar smaak aanpassen, de een houdt van pittig en een ander weer niet.

 

En nog zo’n lekker recept met wasabi is deze Hotdog van verse worst met wasabi

Aziatische kipsalade in een bowl met wasabidressing. De dressing van deze heerlijke salade is gemaakt van verse wasabi. Verse wasabi is ontzettend lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Aziatisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 kleine kipfilets
  • 750 ml kippenbouillon
  • 1 rode peper
  • 3 cm gember
  • 1 kropsla
  • 1 appel
  • 1 wortel
  • 1 avocado
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 100 gr pinda's, gehakt
  • mayonaise
  • rijstwijnazijn
  • 1 tl vers geraspte wasabi
  • zout, naar smaak

Instructies
 

  • Doe de kippenbouillon met de hele rode peper en gember in een kookpan. Leg hierin de kipfilets en breng aan de kook.
  • Zet het vuur dan uit en laat de kip ongeveer een uur garen in de bouillon.
  • Als de kip gaar en afgekoeld is haal je deze uit de bouillon. Snijd de kipfilets in dunne plakken.
  • Spoel de sla schoon en droog de slabladeren in een slacentrifuge. Scheur de blaadjes in stukken en leg deze in de kommen.
  • Snijd de appel in lucifers en wortel in dunne plakken en verdeel dit over de kommen. Leg de plakjes kip op de salade. Garneer de salade met de lente-ui, kiemgroenten en pinda's.
  • Maak de dressing door deze ingrediënten te mengen met elkaar. Breng eventueel op smaak met zout. Lepel de dressing over de salade.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating