Als je appelcider en Aperol samen probeert, vraag je je af waarom deze combinatie niet vaker voorkomt. Een van mijn favoriete dingen aan de herfst is naar de markt gaan en alle prachtige producten te bekijken die er te koop zijn! Maak kennis met mijn nieuwe favoriete drankje, de Appelcider Aperol Spritz! Een licht herfstige Spritz.
Als je net als ik van appelcider houdt en net als ik van Prosecco, dan ben je in de hemel. De lichte sinaasappelsmaak van de Aperol past echt bij de appel en is superverfrissend, maar ook nog eens… warm.
Ik hou van dit drankje omdat het helpt om deze late zomerweken over te laten gaan in de vroege herfst. Het is bruisend en ijskoud, maar heeft een beetje warmte van de cider en de kaneel. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smaak!
Het is ook nog eens supermakkelijk te maken. Schenk alles bij elkaar over ijs en je bent klaar. Drink het op het terras terwijl de zon ondergaat (steeds vroeger!) en de lucht wat koeler wordt. Klinkt dromerig, smaakt nog dromeriger!
Cocktails
Terug naar de herfst en herfstcocktails. Dit seizoen maakt me zo enthousiast voor leuke drankjes dat ik het niet langer kon laten om ze niet met jullie te delen. Het was alsof ik geheimen voor mezelf hield.
Laten we beginnen met deze Appelcider Aperol Spritz. Het is geen geheim dat ik de laatste tijd geobsedeerd ben door Spritz cocktails. Ja, de klassieke Aperol Spritz, waar ik al verschillende variaties op gemaakt heb. Zoals deze heerlijke:
Espresso Spritz
St Germain Spritz
Limoncello Spritz
Mandarijn Gin Spritzer
Spritzer met meloenbolletjes
Wat is het verschil tussen Aperol en Campari?
Hoewel zowel Campari en Aperol eigendom zijn van de Campari-groep, zijn deze twee dranken niet hetzelfde. Campari is geliefd vanwege zijn felrode kleur en bitterzoete smaak. Aperol wordt gemaakt op dezelfde manier als Campari, maar in tegenstelling tot zijn dieprode tegenhanger zijn de ingrediënten voor deze oranjekleurige likeur iets bekender. Deze lichte aperitief is pittig en verfrissend, met een unieke bitterzoete smaak die voortvloeit uit een geheim recept dat sinds het ontstaan ongewijzigd is. Een perfecte combinatie van kostbare basiscomponenten, veel kruiden en wortels.
Wat is het verschil tussen Champagne en Prosecco?
Alleen mousserende wijnen die in de Champagnestreek van Frankrijk worden geproduceerd, mogen het label Champagne dragen. Prosecco komt daarentegen uit Noordoost-Italië en wordt geproduceerd van de Glera druivensoort.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.