Agua de Valencia is het Spaanse zomerdrankje. Agua betekent water, water van Valencia. Alleen zit er helemaal geen water in dit drankje, haha. Ja ‘vuur’ water in de vorm van gin en wodka. Zoals de naam al doet vermoeden, komt het drankje uit de Spaanse stad Valencia die bekend staat om zijn sinaasappels.
Het drankje wordt geserveerd in een groot bol glas (een soort Gin & Tonic glas zeg maar) of in een grote kan. In het oorspronkelijke recept van deze cocktail, wordt ook suiker in het drankje geroerd. Ik vind dat niet nodig, maar het wel een geel suikerrandje op het glas gedaan.
Gebruik wel vers geperste sinaasappelsap voor deze cocktail. Dit recept is voor een grote kan, maar je kan het natuurlijk ook per glas maken. Leg de cava, gin en wodka vooraf koud weg in de koelkast.
Tips agua de Valencia maken
Ik vind het lekker om bij dit soort drankjes bevroren fruit erin te serveren, snijdt hiervoor 1 sinaasappel* in partjes en leg ze minimaal een uur van te voren in de vriezer.
Nog meer zomerse cocktails:
Ik heb nog heel veel lekkere ijskoude cocktails op de site staan. Wat dacht je van deze Frozen mango daiquiri?
Vergeet ons zeker niet te volgen op Instagram
Jos
mei 31, 2021 @ 1:08 pm
Waar komen die bevroren stukjes sinaasappel vanddan?
Hanneke de Jonge
mei 31, 2021 @ 1:31 pm
Hallo Jos, zoals je in de tekst boven het recept kunt lezen kan je van te voren een sinaasappel in stukjes snijden en die invriezen. Dit fungeert dan als een soort ijsblokjes om het drankje lekker koud te houden.
AnnVG
juni 30, 2021 @ 11:00 pm
dit lijkt me zeer lekker, ga ik zeker proberen maar voor hoeveel glazen is dit recept aub? of wat zijn de hoeveelheden per glas? bv als je maar met twee bent is een grote kan een beetje teveel van het goede 🙂 Bedankt voor dit recept!
Hanneke de Jonge
juli 1, 2021 @ 6:56 am
Dankjewel Ann, het is voor 4-6 personen. Bij 6 personen is het ongeveer 225 ml per persoon.
Als je een klein flesje bubbels (Cava) koopt, kan je het voor 2 personen maken.