Omelet met koolraap en chorizo

Omelet met koolraap en chorizo

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van de klassieke Spaanse aardappel omelet, tortilla de patatas, oftewel Tortilla Española. Dit heerlijke, maar toch supereenvoudige gerecht serveren ze in elke tapasbar in Spanje en ze eten het vaak thuis als lichte lunch. Ik heb een variatie op dit gerecht gemaakt, namelijk deze overheerlijke omelet met koolraap en […]

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka met bulgur, avocado en feta

Shakshuka is een gerecht uit de Midden-Oosterse keuken en wordt meestal geserveerd in een pan of tajine met een stuk brood om in de saus te dippen. Het is een groentemengsel van tomaten, paprika, pepers en knoflook gebakken in de pan met daarin eieren gepocheerd. Het wordt meestal als ontbijt gegeten. Ik heb nu een […]

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Selderij salade met blauwe kaas dressing

Knapperige bleekselderij en smeuïge blauwe kaas maken deze snelle salade extra speciaal. Dit verrukkelijke recept voor selderij salade met blauwe kaas dressing is klaar in slechts 10 minuten. Selderijstengels en blauwe kaas is een klassieke combinatie. En dat is niet voor niets, het is gewoon een match in heaven.   Bleekselderij   Bleekselderijsalade met appel […]

Zelf saucijzenbroodjes maken

Zelf saucijzenbroodjes maken

Dit is een makkelijk en klassiek recept voor zelfgemaakte saucijzenbroodjes, waarvan ik durf te zeggen dat het kan wedijveren met de saucijzenbroodjes van de warme bakker! Een sappige en kruidige worstmengsel verpakt in bladerdeeg. Ik bedoel maar: heb je meer informatie nodig om te weten dat deze ontzettend lekker zijn! En zelf saucijzenbroodjes maken is […]

Gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas

Gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas

Deze salade van radicchio, spek en blauwe kaas met balsamico-dressing zit boordevol smaak. Gemaakt van eenvoudige ingrediënten, je zult verliefd worden op deze combo. Weet dat radicchio van nature bitter is, dus dit recept is voor mensen die daar wel van houden. De gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas is lekker als lunch, voorgerecht […]

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Salade met mini bietjes, makreel en rode ui

Zomers voorgerecht voor 4 personen of hoofdgerecht voor 2 personen.

Vegetarische Ramen noedelsoep

Vegetarische Ramen noedelsoep

Geniet van deze vegetarische Ramen noedelsoep voor een smakelijke midweekmaaltijd in slechts 30 minuten. Miso en shiitake paddenstoelengeven de bouillon veel umami-smaak. Ramen is oorspronkelijk een Japanse maaltijdsoep die heel veel variaties kent. Er kan vlees in zitten, vis, zeevruchten en vaak veel groenten. Ramen bestaat uit drie delen: de basis (bouillon en noedels), smaakmakers […]

Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak

Rösti van aardappel, pompoen en pastinaak

Maak eens een rösti met aardappel, pompoen en pastinaak.

Romanesco salade met parelgort

Romanesco salade met parelgort

Ik eet graag seizoens-producten, dus toen ik romanesco bij de groenteboer zag liggen, wist ik dat ik een recept wilde bouwen rond deze prachtige groente. Zo is romanesco salade met parelgort ontstaan.   Romanesco   Romanesco behoort tot de brassica-familie, samen met andere kruisbloemige groenten zoals kool, bloemkool en spruitjes. Romanesco is qua smaak en […]

Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing