Slechts vijf ingrediënten (plus wat olijfolie) staan tussen jou en deze makkelijke frittata met daslook en kaas. Het is de ultieme redder als je echt geen ideeën meer hebt. Zie dit als een quiche zonder korst. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt, kan dit gerecht bijna elke seizoensgroente bevatten. Ik had wat […]
Deze romige, makkelijk te maken groene aspergesoep met daslook is misschien wel een van onze favoriete manieren om de lente te verwelkomen. Het combineert de pure aspergesmaak met rijke room en verse kruiden. Gecombineerd met een vleugje knoflook en boter om de hele soep zacht te maken. Dit lichte recept is klaar in minder dan […]
Deze quiche van rode biet en geitenkaas is een schitterend vegetarisch gerecht voor speciale gelegenheden, zoals bijvoorbeeld de Kerstdagen. Met een knapperig deeg, gegarneerd met die heerlijke rode bietjes, kan dit veelzijdige gerecht zowel warm als koud geserveerd worden. De geitenkaas en hazelnoten passen goed bij de bieten, vooral in een zijdezachte custardvulling. Ik heb […]
Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]
Ben je op zoek naar een heerlijk, voedzaam en makkelijk te maken gerecht dat perfect is voor de zomer? Zoek niet verder, ik heb voor jullie een heerlijke Aziatisch orzo salade met garnalen en pindasaus! Deze lichte en verfrissende koude salade combineert orzo met knapperige groenten en met een zelfgemaakte pindadressing. Met een vleugje sappige […]
In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Van de kippenbouillon heb ik een heerlijke Curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt en de groentebouillon heb ik gebruikt in deze heerlijke koude komkommersoep met citroen. Je kunt dus van komkommers heel goed een lekkere zomerse koude soep maken. Maar ik heb er ook […]
Deze orzo met bimi, burrata en citroen vangt de rijke doch eenvoudige smaken van de klassieke Italiaanse pasta en rondt het af met gegrilde bimi en romige burrata. Het is een stevige en gezonde nazomermaaltijd. Je kunt het zowel warm, lauwwarm als koud serveren. Dit gerecht heeft niet te veel ingrediënten nodig. De magie komt […]
Ik mocht van het Nederlands Asperge Centrum een heerlijk pakket met kneiterverse AA-kwaliteit asperges, een pakje Lurpak boter en een heerlijke fles Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc van Jeffrey’s Bay ontvangen. Hiermee heb ik al deze heerlijke Asperges met ham, ei en botersaus van gemaakt en vandaag deze bijzondere taco met gefrituurde asperges. Een Mexicaans geïnspireerd gerecht […]
In de lente Foodybox zaten o.a. twee pakken natuurlijke bouillon van Aneto. Daar wilde ik natuurlijk iets lekkers mee maken. Van de kippenbouillon heb ik deze verrukkelijke en pittige curry noedelsoep met kipgehakt gemaakt. Het gehakt heb ik rul gebakken met de Remia’s Mama Asia Korean BBQ Sauce die ook in deze foodybox zat. Het […]
In de lente Foodybox zat een pak met de nieuwste Zaden & Zeezout Knäckebröd van Leksands. Hoog tijd om die uit te proberen en er iets lekkers mee te maken. Het is o.a. deze zalige cracker met geitenkaas en geroosterde tomaatjes geworden. Het roosteren van de tomaatjes intensiveert hun natuurlijke zoetheid, waardoor ze een perfecte […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing