De herfst valt vroeg dit jaar. Ik hoopte nog op een mooie nazomer maar misschien krijgen we dat nog. In de stromende regen toch maar mijn boodschapjes gehaald op de markt en bij de groenteboer kreeg ik al het idee om een salade te maken. Het is een najaarssalade met oesterzwammen, blauwe kaas en spekjes […]
Deze romige mosterd kaassoep kan je bijna geen recept noemen, het is zo simpel om te maken. Maar het smaakt heerlijk. Je kunt een combinatie van Dijonmosterd en een grove mosterd gebruiken, ik zou zeggen leef je uit met de mosterd die jij lekker vindt. De herfst is in aantocht en wat is een betere […]
Deze Rocky Road met Paaseitjes is een lekkernij voor de Paasdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Het ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb van die leuke gekleurde dragee eitjes ervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook chocolade eitjes […]
Ik heb al eens vaker in recepten bloemkool gebruikt die ik geraspt heb. Hiervan heb ik o.a. een pizzabodem gemaakt (zie recept hier) of een heerlijke salade met diverse kleuren bloemkool. Om nasi wat lichter te maken bedacht ik om bloemkool te raspen en dit in plaats van rijst te gebruiken, zo is Nasi gemaakt […]
Ik had in een opwelling heel veel prei gekocht omdat het in de aanbieding was. Maar zoveel prei gebruik ik normaal niet. Wat heb ik nog meer in de (koel)kast liggen? Geitenkaas en spekjes. En natuurlijk ligt er altijd risottorijst in de voorraadkast. Dan maar een preirisotto met geitenkaas en spekjes maken. Zonder de spekjes […]
Deze crispy kippenlevers zijn heerlijk met de bloemkoolpuree.
Cobbler wordt veel in Amerika gegeten en is meestal een nagerecht gemaakt van fruit met een op brood lijkend krokante korst. Je kunt er ook een hartige variatie van maken zoals deze kipschotel. Het is een bewerkelijk recept, dus ik zou het aanraden om deze kip cobbler voor een groot gezelschap te maken. Het is […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing