Voor dit Ontbijttaartje van kwark met mango heb ik een kokoskwark gebruikt. Dus extra tropische smaken in dit verwen ontbijtje. Het voordeel van kwark is dat het heel veel eiwitten bevat, veel meer dan bijvoorbeeld yoghurt. En deze eiwitten heb ik hard nodig na mijn gastric sleeve operatie. En natuurlijk kunnen topsporters dit ook heel […]
Dalgona koffieschuim is een ware trend. Lekker om zo te drinken op koude of hete melk, maar ja ik ga dan bedenken wat ik nog meer kan maken van dat heerlijke goedje. Ik heb al een te lekkere mousse ervan gemaakt en nu een dalgona koffie panna cotta. Zondag is toetjesdag bij ons en […]
Deze frisse citroen cheesecake met Paaseitjes is een no-bake cheesecake. Dus er komt geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden. Dus zonder eitjes serveer je hem de rest van het jaar. Zomers natuurlijk ontzettend lekker […]
Deze mini cheesecake met grapefruit en kokos is een klein beetje gebaseerd op de goddelijke Grapefruit kokos cheesecake van Deb’s Bakery. Zij heeft namelijk naar aanleiding van mijn tip meegedaan aan een bakwedstrijd van Huize van Wely. Debbie’s specialiteit is bakken en dat van mij helemaal niet. Daarom is deze makkelijke mini cheesecake met grapefruit […]
Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje. Voor […]
Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten. Het beste kan je een dag van te voren beginnen. Omdat het nu rabarbertijd […]
Panna cotta is een van oorsprong Italiaans dessert. Panna cotta betekent gekookte room en dat is dan ook de basis van dit nagerecht. Het is een zijdezacht puddinkje wat meestal bestaat uit alleen maar room(!). Niet goed voor de lijn dus. Daarom heb ik nu een Yoghurt panna cotta met Amarena kersen gemaakt. Het […]
Ik heb al diverse keren geschreven dat manlief 26 jaar in Amerika gewoond heeft en dat daarom regelmatig Amerikaanse recepten hier op tafel komen. Hij heeft 24 jaar in Florida gewoond en daar at hij regelmatig de klassieker Key Lime Pie. Nu is zijn zoon een meester in het bakken van de perfecte Key Lime […]
Voor dit ontbijtgebakje met granola, yoghurt en vers fruit kan je elk soort vers fruit van het seizoen gebruiken. Nu midden in de zomer spat het verse fruit je tegemoet bij de groenteboer, koop wat je lekker vindt. Maak dit gebakje de dag/avond van te voren. Dan hoef je ze ’s morgens alleen nog […]
Om manlief te verrassen – en omdat hij gek is op rode wijn en toetjes – heb ik deze twee gecombineerd in een dessert. Het is een rode wijngelei met slagroom geworden. Daarop nog wat blauwe bessen en een takje munt en je hebt een simpel maar feestelijk nagerechtje. Het toetje is eigenlijk ontstaan omdat […]
Copyright 2024 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing