Bellini cocktail met perzik

Bellini cocktail met perzik

Ik had nog rijpe perziken in de fruitmand liggen en een halve fles Prosecco in de koelkast staan. Wacht eens even? Zijn dat niet de ingrediënten van een cocktail? Ja hoor, ik heb er deze lekkere klassieke Bellini cocktail met perzik van gemaakt, een bruisende cocktail met perzikenpuree.   Bellini   De Bellini cocktail is […]

Yoghurtijs met kersencompote

Yoghurtijs met kersencompote

Het is zomer en het is behoorlijk warm. Tijd voor lekker zelfgemaakt ijs. Deze keer heb ik een heerlijk yoghurtijs met kersencompote swirl gemaakt. Omdat de kersen nog in het seizoen zijn, wil ik dit graag zo vaak mogelijk eten of verwerken in een gerecht. Nou dat is goed gelukt met dit ijs, lekker fris […]

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes

Pff, wat is het warm hè? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb geen zin om lang in die warme keuken te staan. Daarom maak ik vandaag een makkelijk gerecht, waarbij alleen maar de paste gekookt hoeft te worden. De rest is wat snijwerk en je hebt een heerlijke maaltijd in […]

Limoncello lavendel cocktail

Limoncello lavendel cocktail

Wij zijn gek op Limoncello en ik was daarom blij verrast toen er een fles Pallini Limoncello in de zomer foodybox van Kroon op het werk zat. Heerlijk om ijskoud te drinken na het eten, maar ook lekker om er een cocktail van te maken. Ik heb er o.a. een zomerse Limoncello lavendel cocktail van […]

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens goedkoop! Daarnaast is het ook nog eens erg lekker. Met dit pizzadeeg recept bak je de lekkerste Italiaanse pizza’s!   Zelf pizzadeeg maken   Pizza’s worden vaak gezien als fastfood wat je afhaalt of laat bezorgen. Maar zelf pizza’s maken is leuk […]

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Sandwich Italiaanse kaas en ham

Tijdens mijn bezoek bij de The Buffel Company in ons dorp, kreeg ik een Formaggio di buffalo (een milde half zachte kaas) mee. Dit is geen mozzarella, het lijkt er zelfs niet op. Maar het is een kaas gemaakt van buffelmelk die heel goed op een borrelplankje past, maar ook lekker op brood is. De […]

Witte bonendip met nduja

Witte bonendip met nduja

Ik had nog een halve grote pot witte bonen in de koelkast staan. En die stond me eigenlijk in de weg, dus moest en zou ik er iets mee doen. En ik had ook nog een potje nduja in de koelkast staan, als ik die twee nou eens combineer? Nou ik kan jullie verklappen dat […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Pasta met worst, venkel en nduja

Pasta met worst, venkel en nduja

Ik had in de aanbieding verse lasagne gekocht, maar die bleef maar in de koelkast liggen. Hoog tijd om er iets van te maken. Ik had geen zin om lasagne te bereiden, moest dus iets anders verzinnen. Het is deze heerlijke pasta met worst, venkel en nduja geworden. De lasagne gewoon in brede repen gesneden […]

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Polenta met paddenstoelen en barbecuesaus

Deze polenta met paddenstoelen en barbecuesaus is een snel te maken vegetarisch gerecht met heel veel smaak. Ideaal voor een doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om te koken, maar wel zin hebt in een lekkere maaltijd. Polenta is namelijk in een paar minuten gekookt en paddenstoelen bakken duurt ook maar even. Gebruik daarbij […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing