Zo na de feestdagen kan je nogal wel etenskliekjes overhebben. Ik probeer zo weinig mogelijk weg te gooien en verzin altijd wel weer iets lekkers met restjes. Deze keer heb ik een no-waste lasagne gemaakt van overgebleven kalkoen, pompoenpuree, een gegrilde courgette en twee preistengels. Het is een heerlijke lasagne geworden, eentje waar je weinig […]
Ik heb een heerlijke en snel te maken pastarecept voor jullie. Deze penne met gerookte zalm en kruidenroomsaus maak je in no-time en is daarnaast nog superlekker. Het gerecht is net zo snel klaar als de kooktijd van de pasta, dit wil je proberen! Gebruik hiervoor een lekkere warm gerookte zalm, een kruidenkaasje, verse spinazie […]
Ik heb toch een feestelijk dessert voor jullie. Maak deze Koffie panna cotta met vijgen voor een speciaal etentje thuis, zoals bijvoorbeeld met de feestdagen. Het ziet er spectaculair uit, maar het werk wat je eraan hebt valt reuze mee. Imponeer jouw gasten met dit Italiaans romig nagerecht vol met koffiesmaak en die lekkere verse […]
Ik heb toch een heerlijke pastasalade voor jullie. Deze warme pastasalade met geroosterde groenten is vooral lekker in de herfst of winter. En het ziet er zo feestelijk uit, je zou het zelfs kunnen maken met de feestdagen. Serveer het als vegetarisch hoofdgerecht of als heerlijk bijgerecht met de Kerst. En het leuke van deze […]
Ik ben gek op gekleurde bietjes en daarom vind je wel een paar recepten hiermee op de site. Vandaag heb ik gele bietjes gekocht en deze in rode bietensap gekookt. De bietjes worden dan mooi rood aan de buitenkant en van binnen zijn ze nog geel. Hiermee heb ik deze heerlijke salade met gele bietjes […]
Wij volgen het TV-programma Stanley Tucci searching for Italy op de BBC. Een geweldig programma waarin acteur Tucci de diverse regio’s van Italië bezoekt en de lokale keukens ontdekt. In de regio Puglia (de laars van Italië) wat bekend staat om zijn geurige olijfolie en zijn eenvoudige gerechten, kookt een chef spaghetti all’assassina voor hem. […]
Zo tegen de maand december aan vind ik het leuk om feestelijke cocktails te creëren. We waren een paar dagen naar Terschelling geweest en op de laatste dag hadden we een rum proeverij op het eiland. Diverse soorten rum worden daar gebotteld en we hebben een paar heerlijke flessen gekocht. Eentje daarvan was een honingrum, […]
Deze perencake met witte chocolade Amaretto topping is een heerlijke cake om te maken in de feestmaand. Gebruik een rijpe peer voor deze cake, hierdoor krijgt de cake een lekkere zoete peersmaak. Cake gemaakt met veel ricotta erin geeft zo’n luchtige en smeuïge cake, echt de moeite waard om eens te proberen. Tulband […]
Ik heb toch een heerlijk vegetarisch comfort gerecht voor jullie. Deze gnocchi met pompoen in roomsaus is zo’n gerecht wat je graag wilt eten als de pompoenen in het seizoen zijn en als het koud is buiten. Lekker zoet door de pompoen en hartig door de blauwe kaas die door de romige saus gaat. Daarbij […]
Ik had veel te veel pastinaakpuree gemaakt en wilde dit eerst invriezen. Altijd fijn om zoiets in de vrieskast op voorraad te hebben. Maar ik had mij ook een zak met spruitjes laten aansmeren bij de groenteboer (nee hoor, zonder dwang gekocht omdat het in de aanbieding was). Als ik deze twee nou eens combineer […]
Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing