Pompoen curry

Pompoen curry

Pompoen curry is een heerlijke en bevredigende maaltijd die in een half uur klaar is. Deze versie is veganistisch en bevat heel veel groenten, maar je kunt desgewenst ook nog kikkererwten, tofu, kip, rundvlees, varkensvlees of garnalen toevoegen. Het is een niet te pittige curry gemaakt met zoete pompoenblokjes en rode currypasta. Het heeft een […]

Gegrilde nectarine Margarita’s

Gegrilde nectarine Margarita’s

Margarita’s moeten de beste zomerse cocktails zijn met seizoensfruit. Voor deze gegrilde nectarine Margarita’s worden de zoetste nectarines gebruikt en het is gewoonweg perfectie! Zomer betekent buiten feesten, de barbecue aansteken en genieten van verfrissende cocktails. Maar heb je er al eens aan gedacht om het grillen en cocktails te combineren? Voor dit recept neem […]

Kwarkcake met appel

Ik ben niet zo’n bakster, maar af en toe waag ik me toch aan het bakken van een taartje, koekjes of cake. Deze keer wilde ik een cake met kwark bakken en daar heb ik ook nog een paar appeltjes in verwerkt. Het is een heerlijke luchtige kwarkcake met appel geworden. En dat kwam goed […]

Afghaanse rijst in een pan

Afghaanse Rijst | Met wortel en rozijnen

Qabili Palau, oftewel Afghaanse rijst met wortel en rozijnen, is het nationale gerecht van Afghanistan. Dit feestelijke en rijke gerecht wordt vaak geserveerd met lamsvlees en vormt het middelpunt van de tafel tijdens speciale gelegenheden. De combinatie van glanzende wortels, zoete rozijnen en geurige rijst maakt het niet alleen een smaakvolle maaltijd, maar ook een […]

Citroen meringue taart

Citroen meringue taart

Ons maandelijks familiedinertjes was nu bij mij. En omdat mijn moeder en zusjes zo gek zijn op citroen meringue taart heb ik deze als dessert gemaakt. Maar ja, ik ben niet zo bakster, dus heb ik een makkelijke manier gevonden om deze heerlijke taart te maken. Lemon meringue pie oftewel citroen meringue taart is een […]

Citroenmousse met Limoncello

Citroenmousse met Limoncello

Deze citroenmousse met Limoncello is zonder twijfel een van mijn favoriete desserts. Het is heel eenvoudig te bereiden, kan gemakkelijk van tevoren worden gemaakt en ziet er heel feestelijk uit als het in individuele glaasjes wordt geserveerd. Nog beter, deze mousse is heerlijk romig, net zoet genoeg en ook nog eens aangenaam licht. En het […]

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Zoete broodrolletjes met walnoten en dadels

Deze zoete broodrolletjes met walnoten en dadels zijn lekker als ontbijt, brunch of tussendoortje. Je eigen zoete broodrolletjes maken kan niet eenvoudiger! Het enige wat je hoeft te doen is verse roomkaas mengen met walnoten en dadels. Als je eenmaal een dikke vulling hebt, smeer je de vulling eenvoudig op de sneetjes brood en rol […]

Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz

Bloedsinaasappel rozemarijn Fizz

Alles met bloedsinaasappel vind ik heerlijk. Er is iets aan de prachtige kleur en extra pittigheid dat alles wat erin zit naar een nieuw en opwindend niveau tilt. Deze bloedsinaasappel rozemarijn Fizz is daarom ook erg lekker. Maar als het idee van rozemarijn in je drankje jou tegenstaat, maak je geen zorgen het is heel […]

Crispy chili olie

Crispy chili olie

Ik heb een hele simpele zelfgemaakt crispy chili olie-recept voor jullie, boordevol smaak en heerlijk bij rijstgerechten, noedels, soep, dumplings, kip en groente, op een sandwich en nog veel meer! Bespaar geld en maak je eigen budgetvriendelijke pittige olie. Crispy chili olie – ook bekend als chili olie – is in wezen een pittige saus […]

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Oliebollen gevuld met koffiecrème

Kan je oliebollen nog lekkerder en zondiger maken? Ja dat kan! Deze oliebollen gevuld met koffiecrème zijn goddelijk lekker. En het voordeel ervan is dat je ze niet zelf hoeft te bakken. Je koopt naturel oliebollen (dus zonder rozijnen, etc.) bij jouw bakker en vult ze met een goddelijke zelfgemaakte koffiecrème. Het enige wat je […]

Copyright 2025 Culinea.nl - Deze recepten website is gemaakt door Umbrella Marketing