Rauwe cacao energiekoekjes

Deze rauwe cacao energiekoekjes zijn een soort van verantwoord tussendoortje met lekker veel eiwitten erin. Ik heb hiervoor cacao nibs https://www.denotenshop.nl/cacao-nibs.html gebruikt, die geven een heerlijke cacaosmaak aan de koekjes. Door de dadels en het eiwitpoeder (Whey poeder vanille) zijn ze ook nog eens lekker zoet, ze hebben een beetje een karamelsmaak. Vandaar de zoutvlokjes erop, salted caramel. Je kunt ze natuurlijk ook maken zonder zoutvlokken als jou dit niet lekker lijkt. Maar geloof me, het is echt lekker. Het voegt iets toe aan de smaak.

 

Gebruik wel zachte dadels zoals Medjoul dadels zonder pit, dan hoef je ze zelf niet te ontpitten. Ik heb pindakaas gebruikt, maar je kunt ook een andere (zelfgemaakte) notenboter gebruiken voor dit recept.
Deze energie bites zijn een prima snoeperij voor de lekkere trek. ’s Morgens bijvoorbeeld bij de koffie of in de namiddag met een kopje thee.

 

Je kunt deze energiekoekjes ongeveer een week bewaren in de koelkast. Of je kunt ze zelfs invriezen, dan kan je later nog een keer genieten van deze heerlijkheid.

 

Nog meer energie

 

En ik heb nog een heerlijke en verantwoorde snack voor jullie. Maak ook eens deze Zelfgemaakte havermout proteïnerepen. Ook een goede voor de lekkere trek.

 

 

Recept rauwe cacao energiekoekjes:

Rauwe cacao energiekoekjes. Voor een lekkere en verantwoorde snack tussendoor, moet je echt eens deze energiekoekjes proberen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Tussendoortje, Zoete lekkernijen
Keuken Nederlands
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr Medjoul dadels ontpit
  • 4 el cacao nibs
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 250 gr pindakaas
  • 4 el chiazaadjes
  • 4 el amandelmeel
  • 4 el kokosrasp
  • 1 schep Whey poeder
  • 1 tl kaneelpoeder
  • zoutvlokken

Instructies
 

  • Bekleed een vierkant bakblik (cm) met bakpapier.
  • Doe de zachte dadels en cacao nibs in een keukenmachine en hak dit fijn.
  • Voeg de overige ingrediënten - behalve de zoutvlokken - erbij en meng dit met de pulseerknop in jouw keukenmachine.
  • Doe het mengsel in het bakblik en druk dit goed aan met de bolle kant van een lepel.
  • Zet in de koelkast om uit te harden (duurt ongeveer een uur).
  • Als het stevig genoeg is haal het dan uit het bakblik. Snijd het in ... blokjes en bestrooi ze met de zoutvlokken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating