Quinoa yoghurt pindakaasmousse

Ik zal het maar meteen bekennen …. ik houd niet zo van quinoa. Dat komt niet door de smaak maar door de textuur. Hetzelfde heb ik met couscous, daarom gebruik ik meestal parelcouscous. De structuur hiervan vind ik wel lekker. Maar op deze manier bereid vind ik quinoa wel lekker. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is lekker als ontbijt of zelfs als nagerecht. Eet je het als ontbijt dan heb je een goede start van de dag. En het voordeel is dat je het de avond ervoor kunt klaarmaken, schenk het in de glazen en zet de glazen afgedekt in de koelkast. Dan staat ’s morgens je ontbijtje klaar en start je de dag goed.

 

Lees hier meer over quinoa en couscous.

Quinoa yoghurt pindakaasmousse. Deze quinoa yoghurt pindakaasmousse is lekker als ontbijt of zelfs als nagerecht, probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Nagerechten, Ontbijt
Keuken Amerikaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 gr quinoa
  • 200 ml Griekse yoghurt
  • 1 rijpe banaan
  • 3 el pindakaas
  • 2 el honing
  • 40 gr blauwe bessen

Instructies
 

  • Quinoa koken: Doe de quinoa in een zeef en spoel de quinoa goed onder koud stromend water. Breng 240 ml water aan de kook en voeg nu de quinoa toe. Kook de quinoa op laag hoog vuur ongeveer 10 minuten.
  • Zet het vuur nu af en laat de quinoa nog ongeveer 15 minuten staan tot het vocht geabsorbeerd is. Laat afkoelen.
  • Doe de afgekoelde quinoa in een blender samen met de yoghurt, banaan, pindakaas en honing. Pureer tot alles gemengd is. Schenk het in twee glazen, dek de glazen af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast.
  • In de koelkast zal de mousse nog opstijven. Serveer het met een paar blauwe bessen erop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating