Pompoencake met kaneelsuiker

Deze pompoencake is zacht en smeuïg, vol met warme kruiden en gegarneerd met kaneelsuiker. De cake kan in een paar minuten worden gemengd met pompoenpuree en ingrediënten die je waarschijnlijk wel in de voorraadkast hebt liggen. Dit is een recept zonder gedoe. Het is perfect voor elk moment van de dag, het is supersimpel en er is geen speciale gelegenheid voor nodig. Laten we beginnen!

Als het om zelfgemaakte cakes gaat, wordt het niet veel makkelijker dan dit! Dit recept is binnen enkele minuten klaar. Je hebt zelfs geen mixer nodig.
De cake is op smaak gebracht met pompoen, warme kruiden, vanille en kaneelsuiker. Hij bakt smeuïg en zacht en blijft dagenlang zo. Het kan worden geserveerd als ontbijt, tussendoortje of dessert. Hij is op elk moment van de dag lekker!
Serveer het koud of warm met een toef slagroom en of bolletje vanille-ijs.

Pompoencake met kaneelsuiker

 

Ingrediënten

  • Pompoenpuree, je maakt dit heel simpel zelf door pompoenhelften gaar te roosteren in de oven. Je kunt ook pompoenblokjes koken, maar dit geeft een wat ‘natter’ resultaat.
  • Griekse yoghurt, helpt de cake vochtig te houden. Als je geen Griekse yoghurt hebt, kan je gewone yoghurt of zure room gebruiken.
  • Olie, gebruik een olie met een neutrale smaak, zoals plantaardige olie of zonnebloemolie.
  • Eieren, je hebt 2 grote eieren nodig.
  • Lichtbruine basterdsuiker en kristalsuiker, deze combinatie geeft de cake de perfecte zoetheid.
  • Zelfrijzend bakmeel, ik heb dit recept niet getest met glutenvrij bakmeel, maar als je het wilt kan je het proberen.
  • Bakpoeder, voor een extra perfect rijsresultaat.
  • Specerijen: Ik gebruik een combinatie van speculaaskruiden en kaneel in dit recept.
  • Vanille-extract is om de smaken af te ronden en te versterken.

De exacte hoeveelheden en het recept vind je hieronder.

 

Meer zoete pompoenrecepten:

 

Tips:

  • Extra nodig: bakvorm van 20×20 cm.
  • Bewaar deze cake op een koele kamertemperatuur gedurende maximaal 2 dagen of in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen.
  • De dag dat je deze cake bakt, zal de kaneelsuiker topping knapperig en een beetje krokant zijn. In de dagen erna zal de topping zachter worden door het vocht uit de cake.
  • Let op: als je tandenstoker een zichtbaar gat maakt, schuif dan wat overtollige kaneelsuiker over de cake over het gat.
  • Ik heb deze cake ook gemaakt met paarse zoete aardappel.

Pompoencake met kaneelsuiker

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Pompoencake met kaneelsuiker:

Pompoencake met kaneelsuiker.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Kerst, Kerst 2024, Nagerechten, Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 9 personen

Ingrediënten
  

  • 230 gr pompoenpuree
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • 50 gr plantaardige olie
  • 2 grote eieren
  • 70 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 125 gr kristalsuiker
  • 145 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 snuf zout
  • 1 el speculaaskruiden
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 el kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C en plaats het rooster in het midden van de oven.
  • Klop in een grote kom pompoenpuree, Griekse yoghurt, olie, eieren, basterdsuiker en kristalsuiker met elkaar.
  • Meng met een spatel bloem, bakpoeder, zout, speculaaskruiden, kaneel en vanille-extract hierdoor (niet te veel mengen).
  • Vet een vierkante bakvorm van 20x20 in en giet het beslag erin. Tik de vorm een paar keer zachtjes maar stevig op het aanrecht om luchtbellen te verwijderen.
  • Meng de suiker en kaneel voor de topping. Strooi over de bovenkant van het cakebeslag en zet het in de oven.
  • Bak gedurende 28-33 minuten, totdat een satéprikker die in het midden van de cake wordt gestoken er schoon uitkomt. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating