Pompoen met Geitenkaas en Munt

Dit is een recept uitwisseling met Carla van Mijn Puur Leven. Carla maakt een recept van mij en ik een van haar. Dit plaatsen we dan op onze blog en social media. Carla is gek op gezonde recepten, ze schrijft ontzettend leuk en maakt mooie foto’s. Ik heb voor het recept pompoen met geitenkaas en munt gekozen omdat ik gek op pompoen ben. De combinatie met geitenkaas en munt leek mij erg lekker. En dat was het ook. Het zoete van de pompoen die lekker gekruid is met komijn- en gemberpoeder, het friszure van de geitenkaas en het frisse van de munt was een match made in heaven.

Dit gerecht is heerlijk als voorgerecht, lunch of hoofdgerecht met een lekker stuk brood erbij. Ideaal voor mijn vegetarische maand januari.
Ik heb voor het gerecht een flessenpompoen gebruikt. Van de hals van deze pompoen heb ik een heerlijk nagerecht gemaakt, namelijk deze pompoenmousse. En het bolle gedeelte geroosterd voor dit gerecht. Dit was genoeg voor twee personen.
Dit is een perfecte salade voor herfst- en winterdagen wanneer je iets gezonds wilt.

Pompoensalade

Dit recept voor geroosterde pompoensalade bewijst dat salades niet alleen voor de zomer zijn. Ze hoeven ook niet saai te zijn! Deze herfstsalade heeft namelijk de perfecte combinatie van rijkdom, zoetheid en zuurheid. Elke hap is een smaakexplosie en uw smaakpapillen zullen zingen.
Als je nog een reden zoekt om van deze geroosterde pompoensalade te houden, dan is het klaar in minder dan een uur. Deze veelzijdigheid maakt het een uitstekend doordeweeks diner of een bijgerecht. Hoe dan ook, verwacht niet te veel restjes!

Dit recept is ook heel makkelijk aan te passen. Flespompoen is een perfecte basis en je kunt je favoriete salade toppings kiezen. Hou je van crunch? Voeg dan noten, pijnboompitten of zaden eraan toe.

Pompoen

Als we aan pompoenen denken, denken de meesten van ons aan Halloween en pompoentaart. Maar pompoen is een ongelooflijk voedzaam ingrediënt dat je voor zoveel meer kunt gebruiken!
Pompoen en alle winterpompoenen zijn rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. En nog beter, het is een caloriearm en vezelrijk voedsel, wat betekent dat je je langer vol voelt.
Alles wat je nodig hebt als het buiten kouder wordt.

Tips:

  • Vervang de geitenkaas door gorgonzola, feta of burrata.
  • Voeg eventueel slabladeren toe zoals rucola of baby spinazie.
  • Het is heerlijk om het warm te serveren, omdat de geitenkaas dan zacht wordt en er een heerlijke, smeuïge massa ontstaat die alle ingrediënten bedekt.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pompoen met geitenkaas en munt:

Pompoen met geitenkaas en munt. Heerlijke combinatie met geitenkaas, munt en het zoete van de pompoen die lekker gekruid is met komijn- en gemberpoeder.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerechten, Hoofdgerechten, Lunch, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Midden Oosten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 gr pompoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl gemberpoeder
  • 150 gr zachte geitenkaas
  • 1 el sesamzaadjes
  • 2 takken verse munt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de pompoen in kleine blokjes of dunne plakken. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  • Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met alle kruiden die hierboven vermeld staan.
  • Bak ze 20-30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn. Draai de pompoen halverwege.
  • Als de pompoen gaar is haal je het uit de oven. Schik de geroosterde pompoen op een de borden. Beleg met muntblaadjes, verkruimelde geitenkaas en nog wat olijfolie.
  • Dit gerecht kan je lauw of warm eten. Ik at het lauw.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating