Puffy en fluffy pizzabodem met balsamico uien, zoete peren en romige blauwe kaas. Het is zoet. Het is hartig. Deze pizza met balsamico uien, peer en Stilton is het beste van twee werelden. Er is geen betere combinatie dan peer en blauwe kaas. De elegante, knapperige smaken van peer, met die subtiele zoetheid, zijn gemaakt om te fuseren met de pittige kracht van blauwe kaas. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de zoete gekarameliseerde uien en de peperige rucola.
Deze perfecte combinatie heeft zich vermenigvuldigd tot een fantastisch viertal smaken. En als we de knapperige pecannoten toevoegen. Nou ja, wiskunde was nooit mijn sterkste punt, maar geweldige maaltijden (en woordspelingen) maken – waar je van zult genieten – wel.
De herfst staat voor de deur, wat betekent dat het perenseizoen is aangebroken! Vier deze zoete vrucht door pizza-avond een elegante draai te geven deze verrukkelijke pizza.
Pizza
Pizza is een ideaal canvas voor seizoensgebonden ingrediënten, en deze zoete en hartige pizza wordt zeker een nieuwe herfstfavoriet.
Het gebruiken van vers pizzadeeg uit de winkel is een geweldige manier om op een moeiteloze manier zelfgemaakte smaak te bereiken. Het moet echter worden behandeld als vers deeg.
Ik heb een kant-en-klare pizzabodem zonder tomatensaus* gebruikt. Voeg de kaas pas toe als de pizza uit de oven komt. Als je de kaas meebakt in de oven wordt het een grote plas kaas op je pizza. Ik vind het lekkerder als de blokjes net een beetje smelten als je ze op de warme pizza legt.
Er zijn niet veel ingrediënten nodig om pizza-avond een herfst make-over te geven. Pak gewoon je favoriete pizzabodem en open een fles rode wijn, en je bent op weg om een geweldige pizza met balsamico uien, peer en Stilton te serveren.
Sla afhaalmaaltijden over en maak je eigen pizza thuis. Met een paar tips en trucs is het nog nooit zo makkelijk geweest.
Tips:
- In plaats van Stilton kan je ook een ander soort blauwe kaas gebruiken, neem er een die jij lekker vindt.
- Ben je ook zo gek op balsamico? Hier heb ik recepten die moet je eens proberen: Orzo pasta met ovengeroosterde tomaten met balsamico, Polenta met geroosterde pompoen en balsamico, Lamshaasje met balsamico en zwarte knoflook, Hartige taart met balsamico uien en paddenstoelen en Bavette met balsamico uien.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pizza met balsamico uien, peer en Stilton:
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 1 klontje roomboter
- ½ tl zeezout
- 1 tl (riet)suiker
- 1 scheut balsamico azijn
- 1 pizzabodem*
- 2 el zure room
- 1 peer
- 100 gr Stilton
- 1 zakje rucola sla
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220˚C.
- Snijd de uien in dunne ringen. Bak ze met zout en suiker op middelhoog vuur in een koekenpan in de roomboter ongeveer 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
- Voeg dan de balsamico toe en bak zo lang tot de balsamico is opgenomen door de uien.
- Smeer de zure room uit over de pizzabodem. Verdeel hierop de uien.
- Schil en snijd de peer in kwarten, verwijder klokhuis en snijd de kwarten in waaiers. Leg dit op de uien. Verdeel de pecannoten erover en bak de pizza ongeveer 8-10 minuten in de oven.
- Haal de pizza uit de oven. Snijd de blauwe kaas in kleine blokjes en verdeel deze op de pizza en leg er een handvol rucola in het midden op de pizza.