Pittige aardappelsalade

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een te lekker bijgerecht voor bij de barbecue, dus steek die maar alvast aan.

 

Pittig

Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten. Omdat het nu zo warm is, eten wij deze koud maar ook weer niet te koud anders komen de smaken niet goed tot zijn recht. Op kamertemperatuur dus. Het is trouwens een te lekker bijgerecht voor bij de barbecue, dus steek die maar alvast aan. Pittig Deze aardappelsalade is zo pittig door het gebruik van La Bomba Cabrese*, een zeer pikante Italiaanse chilipasta op basis van eekhoorntjesbrood, aubergine en peperoncino in olie. Het wordt als gemiddeld pittig verkocht, maar geloof mij ….. het is super pittig! Het potje is niet voor niets verpakt als een bommetje. Gebruik eerst een klein beetje, je kunt altijd meer toevoegen. Je kunt dit pittige goedje online bestellen, mocht je het niet kunnen vinden of niet willen kopen, vervang het dan door bijvoorbeeld sambal. Waarschijnlijk heb je dat wel in huis. Als je die pittige saus toch gaat kopen, kan je het nog gebruiken in heel veel andere gerechten. Het potje blijft namelijk heel lang goed in de koelkast. Meng het bijvoorbeeld door hummus, smeer wat op een sandwich, meng het door yoghurt voor een lekkere dip bij rauwkost, gebruik het voor marinades, vinaigrettes of geef een pastasaus een extra kick ermee. Aardappelen Wij eten niet zo vaak aardappelen, maar een aardappelsalade in de zomer vind ik weer heerlijk. En het fijne van zo’n salade is, dat je het van tevoren kunt bereiden. Kook de aardappeltjes alvast en laat ze iets afkoelen voordat je ze door de dressing mengt. Hierdoor trekken de smaken ook nog beter in de aardappel. Ik heb krieltjes met schil voor de salade gebruikt. Je kunt ook een andere kleine soort aardappel nemen zoals bijvoorbeeld een Opperdoezer Ronde. In mijn blog Aardappelsoorten, lees je alles over de verschillende soorten aardappel en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken. Tip: Het recept voor de ingelegde rode** ui vind je hier. Recept Pittige aardappelsalade:

Deze aardappelsalade is zo pittig door het gebruik van La Bomba Cabrese*, een zeer pikante
Italiaanse chilipasta op basis van eekhoorntjesbrood, aubergine en peperoncino in olie. Het wordt als gemiddeld pittig verkocht, maar geloof mij ….. het is super pittig! Het potje is niet voor niets verpakt als een bommetje. Gebruik eerst een klein beetje, je kunt altijd meer toevoegen.
Je kunt dit pittige goedje online bestellen, mocht je het niet kunnen vinden of niet willen kopen, vervang het dan door bijvoorbeeld sambal. Waarschijnlijk heb je dat wel in huis.

 

Als je die pittige saus toch gaat kopen, kan je het nog gebruiken in heel veel andere gerechten. Het potje blijft namelijk heel lang goed in de koelkast.
Meng het bijvoorbeeld door hummus, smeer wat op een sandwich, meng het door yoghurt voor een lekkere dip bij rauwkost, gebruik het voor marinades, vinaigrettes of geef een pastasaus een extra kick ermee.

 

Aardappelen

 

Wij eten niet zo vaak aardappelen, maar een aardappelsalade in de zomer vind ik weer heerlijk. En het fijne van zo’n salade is, dat je het van tevoren kunt bereiden. Kook de aardappeltjes alvast en laat ze iets afkoelen voordat je ze door de dressing mengt. Hierdoor trekken de smaken ook nog beter in de aardappel.
Ik heb krieltjes met schil voor de salade gebruikt. Je kunt ook een andere kleine soort aardappel nemen zoals bijvoorbeeld een Opperdoezer Ronde. In mijn blog Aardappelsoorten, lees je alles over de verschillende soorten aardappel en waarvoor je ze het beste kunt gebruiken.

 

Tip:

 

Het recept voor de ingemaakte rode** ui vind je hier.

 

 

Recept Pittige aardappelsalade:

Pittige aardappelsalade. Hou jij van spicy, dan is deze pittige aardappelsalade echt iets voor jou. Je kunt de salade warm, lauwwarm of zelfs koud eten.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Barbecue, Bijgerechten
Keuken Italiaans
Porties 406 personen

Ingrediënten
  

  • 1 kg krieltjes
  • zout
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • ½ tl bomba hete saus*
  • 10 gr basilicum
  • ½ ingemaakte rode ui**
  • Parmezaanse kaas

Instructies
 

  • Spoel de krieltjes schoon en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten in gezouten water. Giet ze dan af. Laat ze 5 minuten afkoelen.
  • Meng ondertussen de yoghurt met de mayonaise en hete saus, breng op smaak met zout. Snijd de basilicumblaadjes fijn en meng dit ook door de saus. Proef of de saus naar smaak is.
  • Snijd de gekookte krieltjes doormidden en meng ze door de saus. Lepel de krieltjes in een mooie schaal.
  • Garneer de aardappelsalade met ingelegde rode ui en rasp en schaaf er de Parmezaanse kaas boven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating