Pistoletje Kipsaté met Atjar

Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Natuurlijk maak je de satésaus en atjar zelf. Als je de atjar zelf gaat maken, kan je dit het beste een dag of een paar dagen van tevoren doen zodat de smaken er lekker kunnen intrekken. Wij hebben het als avondeten gegeten en daarom heb ik vier broodjes gemaakt. Eet je het als lunch, dan is één broodje per persoon voldoende.

Pistoletje Kipsaté met Atjar

Deze kipsatésandwich met pindasaus atjar is gewoonweg heerlijk.
Toen ik laatst kipsaté met pindasaus maakte, bedacht ik me dat het waarschijnlijk heel lekker zou zijn als broodje. Saté wordt vaak geserveerd met brood, dus het serveren ervan in een pistoletje is een leuke variatie op hoe het normaal gesproken wordt geserveerd.
De atjar die ook vaak bij saté wordt geserveerd, doet het er ook goed bij.

Het knapperige van het pistoletje (of stokbrood), de sappige stukjes kip, de rijke pindasaus en de ingemaakte atjar heeft alles wat kipsaté zo lekker maakt, maar dan in een nieuw jasje.

Pistoletje Kipsaté met Atjar

Ingrediënten:

  1. Knapperig brood: Elk brood met een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant is geschikt.
  2. Kip: Gebruik kipdijfilet, dat blijft lekker mals. Snijd ze in blokjes en marineer ze eerst.
  3. Satésaus: Rijk, romig en vol pindasmaak. De kipstukjes worden na het bakken door deze saus gemengd.
  4. Atjar: Gebruik lekkere zelfgemaakt atjar. Deze moeten minstens een dag van tevoren worden bereid, zodat de azijn de groenten iets zachter maakt.
  5. Topping: als extra topping kan je nog kiemgroenten of koriander en gebakken uitjes gebruiken.

Tips:

  • Bereid alles van tevoren voor. Maak de atjar minimaal een dag van tevoren. Marineer de kip en maak de satésaus alvast klaar. Dan is maak je dit gerecht vrij snel klaar, zolang je maar van tevoren de voorbereidingen treft.
  • Dit broodje is vooral het lekkerst als het vers is. Ik raad je dus aan om het te maken en meteen te eten. Je kunt de meeste ingrediënten natuurlijk van tevoren voorbereiden en ze pas klaarmaken wanneer je klaar bent om te eten.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pistoletje Kipsaté met Atjar:

Pistoletje kipsaté met atjar. Zin in een lekkere en makkelijke hap? Maak dan eens deze Pistoletje kipsaté met atjar. Lekker met zelfgemaakte satésaus.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr kippendijen
  • 5 el ketjap manis
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 4 pistoletjes
  • 4 el atjar*
  • satésaus**
  • 1 bakje kiemgroenten
  • 4 el gebakken uitjes

Instructies
 

  • Snijd de kippendijen in stukjes en meng dit met de rest van de ingrediënten. Laat de kip nu minstens een uur marineren. Hoe langer de kip marineert, hoe beter.
  • Bak de broodjes eventueel af en maak de satésaus volgens mijn recept.
  • Bak de kip vervolgens in en bakpan gaar.
  • Als de kip gaar is schep je de blokjes door de satésaus.
  • Snijd de broodjes open en beleg met de atjar. Lepel hierop de kip met saus.
  • Verdeel wat kiemgroenten en gebakken uitjes erover.
  • Smullen maar!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating