Pistache Overnight Oats

Ook zo dol op pistachenoten? Deze romige pistache overnight oats is een gezond ontbijt dat je van tevoren kunt maken. Het wordt gemaakt van havervlokken, chiazaad, pistachepasta en gegarneerd met plantaardige yoghurt en knapperige pistachenoten voor een heerlijke start van de dag! Als je net zo’n grote fan bent van pistache als ik, dan zal je helemaal weg zijn van dit recept voor overnight oats met pistachenoten. Je maakt het elke dag van de week klaar, zo lekker is het! Ik eet ze deze week elke dag als ontbijt. Ik ben er dol op!

Hoewel ze naar een dessert smaken, zijn deze overnight oats stiekem gezond. Boordevol vezels, gezonde vetten en antioxidanten dankzij de haver, chiazaad en pistachenoten, is het een voedzaam ontbijt dat je de hele ochtend vol en verzadigd houdt!
Dit recept is veganistisch, glutenvrij (gebruik gecertificeerde glutenvrije haver) en natuurlijk gezoet met agavesiroop.

Nog meer pistache-recepten:

  1. Pistache granola met vijgen
  2. Geitenkaas met druivenjam en pistache
  3. Kulfi met mango en pistache

Pistachepasta

Heb je ooit pistachepasta geprobeerd? Dit is eigenlijk gewoon pistachenoten gemengd tot een romige spread (net als pindakaas of amandelpasta). Toen ik pistachepasta voor het eerst probeerde, was ik er helemaal weg van. Al die nootachtige, onweerstaanbare smaken van pistachenoten in een smeerbare vorm.
Je kunt pistachepasta in de supermarkten of online kopen. Kijk dan wel ff hoeveel pistache er eigenlijk in zit. De goedkopere potten bevatten vaak een laag percentage pistachenootjes.
Of je maakt het zelf. Doe hiervoor pistachenoten in je keukenmachine en draai dit zo lang tot er een smeuïge pasta ontstaat.

Topping-ideeën

Dit ontbijtje dat je van tevoren kunt maken is niet alleen perfect voor drukke ochtenden, maar ook nog eens aanpasbaar! Hier zijn een paar van mijn favoriete toppings:

  1. Een schepje van je favoriete (plantaardige) yoghurt
  2. Vers fruit zoals bijvoorbeeld frambozen, blauwe bessen of aardbeien
  3. Gehakte pistachenoten
  4. Een lepel pistachepasta
  5. Geraspte kokos
  6. Pure chocolade of cacaonibs (want pistachenoten en chocolade zijn een match made in heaven)

Pistache Overnight Oats

Tips:

  • Voor een levendige groene kleur zonder kunstmatige kleurstoffen, voeg ½ theelepel matchapoeder toe aan je pistache overnight oats. Het beïnvloedt de smaak niet, maar geeft wel een prachtige groene kleur!
  • Havevlokken zijn glutenvrij (gebruik wel de gecertificeerde glutenvrije haver).
  • Maak het vegan door plantaardige melk en yoghurt te gebruiken. Elke ongezoete plantaardige melk is geschikt. Ik gebruik graag sojamelk voor extra eiwitten. Als je niet zuivelvrij bent, kun je gerust gewone melk gebruiken.
  • Ik raad aan om ze een nacht te laten weken voor de beste textuur en smaak. Hoe langer ze weken, hoe beter, omdat de havermout dan zacht wordt en de smaken zich vermengen.
  • Overnight oats blijven 3-5 dagen goed in de koelkast, waardoor ze perfect zijn om mee te nemen. Ik gebruik graag kleine afsluitbare glazen potten bij het bereiden. Dat scheelt weer een hoop gedoe, wetende dat mijn ontbijt klaarstaat in de koelkast!

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Pistache Overnight Oats:

Deze romige pistache overnight oats is een gezond ontbijt dat je van tevoren kunt maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
4 uur
Totale tijd 4 uur 5 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Amerikaans, Italiaans
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 250 ml plantaardige melk
  • 2 el pistachepasta
  • 1 el agavesiroop
  • ½ tl vanille-extract
  • 100 gr fijne havervlokken
  • 1 tl chiazaad

Topping

  • 2 el plantaardige yoghurt
  • blauwe bessen
  • 1 el gehakte pistachenoten

Instructies
 

  • Meng in een pot of kommetje de melk, pistachepasta, agavesiroop en vanille-extract tot de pistachepasta is opgelost.
  • Meng de havervlokken en chiazaad erdoor.
  • Dek het af en zet het in de koelkast, een nacht of minimaal 4 uur, om op te stijven.
  • Voeg de volgende ochtend uw favoriete toppings toe en geniet ervan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating