Pistache-ijs zonder ijsmachine

Het is absoluut het seizoen voor ijs. Nou, om eerlijk te zijn, vind ik dat elk seizoen het seizoen voor ijs is. Maar voor degenen onder jullie die meer zelfbeheersing hebben dan ik, is de zomer altijd de tijd van het jaar dat ijs de oplossing voor alles is. IJs maken zonder ijsmachine is absoluut essentieel om als recept te hebben. Het is echt een kwestie van alles door elkaar mengen en direct in de vriezer zetten en dan genieten van dit zalige pistache-ijs zonder ijsmachine.

Pistache-ijs

De pistache hype is een feit en daarom gooi ik maar een verrukkelijk pistache-ijs op de site.
Het is zeker een heel eenvoudig recept. Maar pistache kan vaak een subtiele smaak zijn, dus soms is het de moeite waard om verder geen smaken eraan toe te voegen.
Dit pistache-ijs is rijk en romig, dit wil je proberen.
We maken een zelfgemaakte pistachepasta, waar al de pistache-smaak voor het ijs vandaan komt. Maar maak je geen zorgen, het is een heel makkelijke pasta om te maken.
We voegen dan gehakte pistachenoten toe aan het ijsmengsel voordat we het invriezen voor extra smaak en textuur. Ik bedoel, is een pistache-ijs echt een pistache-ijs zonder stukjes pistache erin?

Soorten pistachenoten

Er bestaan verschillende soorten pistachenoten die er elk een beetje anders uit kunnen zien en ook anders kunnen smaken. Iraanse en Turkse pistachenoten zijn over het algemeen de groenste varianten. En de rauwe pistachenoten zijn altijd veel groener dan de geroosterde. Maar de geroosterde pistachenoten hebben een diepere en meer aardse smaak, wat hier de voorkeur geniet.
Voor dit recept heb ik de pistachenoten van tevoren geroosterd.

Pistache-ijs zonder ijsmachine

Tips:

  • Als je een ijsmachine hebt, kan je dit pistache-ijs er ook in maken.
  • Je kunt ook een kant-en-klare pistachepasta met 100% pistachenoten gebruiken, dit bespaart je de moeite om de pistachenoten te blenden. Je hebt een gelijke hoeveelheid (175 gram) van de pasta nodig als vervanging.
  • Mits het goed bewaard wordt in een luchtdichte en vriezerbestendige bak, blijft het ijs drie maanden goed. Ik leg wel graag een extra laag bakpapier over het ijs, zodra het in contact is met het oppervlak.
  • Ik vind dat dit ook helpt om de vorming van ijskristallen op den duur te voorkomen.
  • Hier vind je nog veel meer ijsrecepten gemaakt zonder ijsmachine.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

 

Recept Pistache-ijs zonder ijsmachine:

Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Porties 8

Equipment

  • Mixer
  • keukenmachine

Ingrediënten
  

  • 225 gr geroosterde ongezouten pistachenoten
  • 397 gr gecondenseerde melk
  • 500 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract

Instructies
 

  • Doe 175 gram pistachenoten in een blender en bewaar de overige 50 gram voor garnering. Blend tot het een dikke pistachepasta vormt. Mogelijk moet je de blender een paar keer afschrapen. De pasta hoeft niet perfect glad te zijn.
  • Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe aan de blender en mix nog een keer tot een dikke pistacheroom. Als uw mengsel warm is geworden, giet het dan in een kom en zet het 10-15 minuten in de koelkast.
  • Klop de room met de vanille tot stijve pieken.
  • Voeg dan het pistachemengsel toe aan de slagroom en klop nog een keer tot het glad is. Het zal dik zijn, maar wel gietbaar.
  • Hak de resterende 50 gram pistachenoten grof (of maal ze in een keukenmachine).
  • Giet het ijsmengsel in een diepvriesbestendige bak en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
  • Sluit af met een deksel en zet minimaal 6 uur in de vriezer.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating