Een decadente pinsa met een gedurfde en aardse smaak. De romige burrata maakt het zachter en de rucola fleurt het op. Dit is een droomcombinatie! Deze romige smaakvolle pinsa met truffelsmaak en burrata, is een klein juweeltje uit de keuken. Serveer het als borrelhap, lunch of zelfs als avondmaaltijd.
Pinsa
Pinsa of pinza is een Italiaanse delicatesse van handgemaakte soort pizza die net buiten Italië ontdekt begint te worden. Een pinsa gecombineerd met een voorgerecht, zoals een charcuterieplank, kan jou echt het gevoel geven dat je in een Italiaans bistro zit.
Pinsa is een soort pizzadeeg dat al meer dan 100 jaar deel uitmaakt van het Italiaanse ambachtelijke bakken. De naam pinsa is afgeleid van de term ‘pinsere’, wat ‘het deeg met de hand duwen’ betekent. Je hebt misschien wel eens van pinza gehoord, maar om het duidelijk te maken: pinsa en pinza zijn hetzelfde, ze hebben alleen een iets andere spelling, afhankelijk van waar de term wordt gebruikt.
Ik vind eigenlijk een pinsa lekkerder dan een pizza. Dat komt omdat de pinsa bodem een soort luchtige focaccia is.
Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen pinsa en pizza of beschouwen ze als hetzelfde.
Pinsa wordt meestal geserveerd in een ovale vorm
De fermentatie van pinsa duurt 48 tot 72 uur
Het deeg gebruikt meer water dan standaard pizzadeeg
Het is dunner en lichter van textuur
Pinsa-deeg wordt met de hand geperst en platgedrukt
Pinsa-toppings
Bij het kiezen van de toppings voor jouw pinsa kun je zo creatief zijn als u wilt! Of je nu kieskeurige eters hebt zoals kinderen die misschien alleen een kaas- of pepperoni pinsa lusten of hun ouders die meer ervaren smaakpapillen hebben, je kunt een pinsa maken die beide tevredenstelt. Probeer een margarita-stijl of deze heerlijke Pinsa met blauwe bessen, feta en ui en Pinsa alla vodka met burrata.
Tips:
- Ik heb de pinsa en truffelsaus online besteld bij Pastavoordeel.nl
- Leg de burrata pas op de pinsa als deze uit de oven komt.
- Je kunt de pinsa nog extra beleggen met gebakken paddenstoelen.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Pinsa met Burrata en Truffelsaus:
Ingrediënten
- 1 pinsa bodem
- 2-3 el ricotta
- 2 el truffelsaus
- 1 burrata
- 1 handvol rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C of zo hoog mogelijk.
- Leg de pinsa bodem op bakpapier op de bakplaat.
- Smeer het in met ricotta en daarop de truffelsaus. Bak de pinsa tot goudbruin in 7-10 minuten.
- Haal de pinsa uit de oven en leg breek de burrata in stukken hierboven. Top het af met rucola, snijd de pinsa in stukken en serveer direct.