Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar. Een gaat goed samen met een glas wijn! Geniet ervan als lunch, voorgerecht of als borrelhapje! Dit recept van pinsa met blauwe bessen, feta en ui zal uw smaakpapillen zeker verrassen!

 

Pinsa

 

Een pinsa is een Italiaanse delicatesse van handgemaakte pizza die net buiten Italië ontdekt begint te worden. Pinsa gecombineerd met een voorgerecht, zoals antipasti, kan jouw gasten echt het gevoel geven dat ze in een Italiaans bistro zitten en de zon zien ondergaan boven de Amalfikust.
Pinsa is een soort pizzadeeg dat al meer dan 100 jaar deel uitmaakt in de Italiaanse keuken. De naam pinsa is afgeleid van de term ‘pinsere’, wat ‘het deeg met de hand duwen’ betekent in het Latijn. Je hebt misschien wel eens van pinza gehoord, maar om het duidelijk te maken: pinsa en pinza zijn hetzelfde, ze hebben alleen een iets andere spelling, afhankelijk van waar de term wordt gebruikt.

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

 

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui

 

Bij het kiezen van de toppings voor een pinsa kan je zo creatief zijn als u wilt! Of je nu kieskeurige eters hebt zoals kinderen die misschien alleen een kaas- of pepperoni pinsa lusten of hun ouders die meer ervaren smaakpapillen hebben. Je kunt een pinsa maken die iedereen tevredenstelt. Probeer een margarita-stijl of een meer traditionele kaas- en paddenstoelen pinsa genaamd Pinsa Romana.

 

Ik heb nu voor blauwe bessen, feta en gekaramelliseerd ui topping gekozen.
Het vinden van nieuwe manieren om van blauwe bessen te genieten in hartige gerechten heeft mij de afgelopen weken beziggehouden. Ik had namelijk van Fast Fruit een fijn pakket met bevroren fruit mogen ontvangen en hierbij zat ook een zak met blauwe bessen. Natuurlijk zijn blauwe bessen heerlijk te verwerken in een smoothie, maar ik wilde er iets anders mee doen.

 

En toen ik deze pinsa uit de oven haalde, was ik helemaal in de wolken. Dikke bosbessen lieten hun paarse sap lekken op pinsa die overgoten was met roomkaas en feta en honing-gekarameliseerde uien. Elke hap was alles waar ik van hou als ik een hartig fruit gerecht eet. Zout, zoet, hartig en kruidig, allemaal samengesmolten.
Als er één recept met blauwe bessen is dat je moet proberen, dan is het deze wel.

 

Tips:

 

Je kunt verse of bevroren blauwe bessen gebruiken. Als je bevroren neemt, laat ze dan niet ontdooien, maar leg ze bevroren op de pinsa.

Probeer ook eens deze heerlijke Pinsa alla vodka met burrata.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Pinsa met blauwe bessen, feta en ui:

Pinsa met blauwe bessen, feta en ui. Een beetje zoet en ook heel veel hartig, deze pinsa met blauwe bessen, feta en ui is onweerstaanbaar.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hapjes, Hoofdgerechten, Kerst 2024, Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Italiaans
Porties 1 personen

Ingrediënten
  

  • 1 grote ui
  • olijfolie
  • zout
  • ¼ tl chilivlokken
  • 2 el honing
  • 1 pinsa bodem
  • 150 gr verse roomkaas
  • 100 gr feta
  • 125 gr blauwe bessen
  • 5 takjes tijm

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 235°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de ui in dunne ringen.
  • Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en breng op smaak met een snufje zout en rode pepervlokken.
  • Bak de uien tot ze zacht zijn, ongeveer 3-5 minuten en roer de honing erdoor, zodat de uien karamelliseren. Haal van het vuur.
  • Terwijl de uien bakken, smeer je de pinsa bodem in met verse roomkaas.
  • Leg de pinsa op de bakplaat en verkruimel de feta erover.
  • Bedek met de gekarameliseerde uien en strooi de blauwe bessen en tijmblaadjes erover.
  • Giet er een klein beetje olijfolie over.
  • Zet de pinsa in de oven en bak ze ongeveer 10 minuten, of tot de blauwe bessen bijna barsten, de kaas zacht is geworden en de pinsa krokant is.
  • Haal uit de oven, bestrooi het eventueel met eetbare bloemetjes en geniet er meteen van.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating