Pindakaas cupcakes met witte chocolade

In de lente Foodybox van Kroon op het Werk zaten twee potten pindakaas van De Pindakaaswinkel. Eentje was de karamel zeezout (yum) en de andere met witte chocolade stukjes erin. Met die laatste ben ik gelijk aan de gang gegaan, ik kreeg namelijk spontaan het idee om er cupcakes van te maken. En ik kan jullie verklappen dat deze pindakaas cupcakes met witte chocolade een schot in de roos waren. In de cupcakes en in de pindakaastopping zitten kleine stukjes witte chocolade verstopt, ik waande mij in de pindakaashemel!

 

Cupcakes

 

Ik ben niet zo’n bakster, maar dit recept voor cupcakes is supermakkelijk en kan bijna niet mislukken. Het is een bijzonder recept waarbij je eieren, gecondenseerde melk, olie, vanille, zelfrijzend bakmeel en natuurlijk die lekkere pindakaas met stukjes noot in verwerkt.
Waarschijnlijk niet een cupcake recept wat jij gewend bent, maar geloof me het werkt.
En als het bij mij in een keer lukt, dan lukt het jou zeker ook.
Let wel; de cupcakes zijn supersnel gaar, na 15 minuten waren ze bij mij eigenlijk iets te gaar geworden. Check daarom na ongeveer 12 minuten of ze al klaar zijn.

 

Pindakaas

 

De pindakaas van De Pindakaaswinkel zijn superlekker en bestaan alleen maar uit pinda’s en een beetje kokosolie. De pindakaas wordt met veel liefde handgemaakt, hierdoor is elk potje uniek. De Pindakaaswinkel biedt wel 10 verschillende smaken aan waardoor je kunt blijven variëren. Deze pindakaas wordt in 700 verschillende winkels verkocht maar je kunt ze ook online in hun webshop bestellen.
Nou die Witte Chocolade Pindakaas was een succes, nu nog iets lekkers verzinnen met de Karamel Zeezout Pindakaas.

 

Ook zo dol op pindakaas? Dan heb ik nog een paar heerlijke recepten voor jou:

Cacao pindakaas smoothie
Pindakaas proteïne bliss balls
Overnight oats met cacao en pindakaas
Pindakaaskoekjes met 4 ingrediënten
Pindakaas chocolade mug cake
Reese’s pindakaas fudge
Pindakaas chocoladereep

 

Topping

 

De topping is heel simpel te maken, je klopt de slagroom namelijk lobbig met suiker en daarna doe je de pindakaas erbij en klopt het nog voorzichtig door de slagroom. Klop het niet te lang, want dan gaat de slagroom in de schift!
Je kunt de topping eventueel al een dag van tevoren maken en in de spuitzak in de koelkast bewaren. Ik heb geen kartel spuitmondje gebruikt, was bang dat de stukjes chocolade hierachter zouden blijven hangen.

 

Tips:

 

In plaats van gesmolten kokosolie, kan je ook boter of zonnebloemolie gebruiken. De boter maakt de cupcakes minder smeuïg.

Je zou ook eventueel een ander soort pindakaas kunnen gebruiken, maar deze met die witte chocoladestukjes erin is wel erg lekker.

Je kunt de topping eventueel nog bestrooien met gehakte pinda’s of witte chocoladestukjes.

Bewaar de cupcakes in de koelkast, maar serveer ze op kamertemperatuur.

 

 

Recept Pindakaas cupcakes met witte chocolade:

Pindakaas cupcakes met witte chocolade. Dit heerlijke recept voor cupcakes is supermakkelijk en kan bijna niet mislukken, probeer het maar eens!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Zoete lekkernijen
Keuken Amerikaans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 eieren (M)
  • 190 gr gecondenseerde melk
  • 50 gr gesmolten kokosolie*
  • ½ tl vanille-extract
  • 75 gr pindakaas
  • 125 gr zelfrijzend bakmeel
  • 200 ml slagroom
  • 50 gr (riet)suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 gr pindakaas

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.
  • Klop in een kom met een handmixer de eieren met de gecondenseerde melk luchtig op. Mix nu de zachte kokosolie erdoor.
  • Mix nu de pindakaas erdoor en spatel dan het zelfrijzend bakmeel door het mengsel.
  • Lepel het beslag in de muffinvormpjes, vul ze ongeveer driekwart vol. Zet het bakblik in de voorverwarmde oven en bak ze ongeveer 12-15 minuten gaar.
  • Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn, komt hij er droog en schoon uit dan zijn de muffins klaar en kan je ze uit de oven halen. Laat ze helemaal afkoelen.
  • Topping: Klop de slagroom met de suikers net niet helemaal stijf. Voeg de pindakaas toe en klopt verder (niet te veel) op. Pas op dat het niet in de schift raakt als je te lang klopt!
  • Doe het mengsel in een spuitzak en leg in de koelkast tot de cupcakes helemaal afgekoeld zijn. Spuit dan de topping op de cupcakes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating