Pasta met gegrilde ricotta en paprika

Deze vegetarische pasta met gegrilde ricotta en paprika is eigenlijk een open lasagne, gemaakt van lasagnevellen die ik nog overhad. Tja en wat doe je dan met een paar lasagnevellen, nou dan maak je daar weer een ander heerlijk gerecht van. Ik wilde het recept eigenlijk niet plaatsen op de website, omdat het te simpel was. Maar omdat het zo lekker was, heb ik het recept toch maar uitgeschreven voor jullie. Doe er jouw voordeel mee!

 

Lasagne

 

Normaliter is Italiaanse lasagne een ovenschotel gemaakt van vellen pasta.
Lasagne wordt gemaakt van voorgekookte lasagnebladen en kan gevuld worden met een gehakt tomatensaus (Lasagne alla bolognese) of met alleen groenten en/of tomatensaus.
Ik gebruik altijd verse lasagnebladen en heb het restant van deze Pasta met makreel, artisjok en spinazie gebruikt om weer dit gerecht te maken. No-waste in huize Culinea.

 

Open lasagne betekent dat de lasagne niet in de oven gaat, maar dat je de lasagnevellen kookt en gebruikt als pasta. De vellen stapel je dus op het bord op met daartussen de ingrediënten die in dit geval wel uit de oven komen.
Met slechts een paar ingrediënten maak je dit heerlijke gerecht. En de oven doet het meeste werk voor jou, je hoeft alleen maar de lasagnevellen te koken. Hoe fijn is dat.

 

Paprika

 

Paprika’s zijn een lekkere knapperige en mooi gekleurde groente. Je kunt de paprika op vele manieren verwerken in de keuken. Je kunt er soep van maken, grillen, roosteren in de oven of rauw verwerken in een salade.
De rode paprika’s zijn het meest zoet omdat die het meest rijp zijn. Ik heb in dit gerecht vier rode paprika’s gebruikt, ze waren namelijk in de aanbieding. Als je ze roostert in de oven worden ze nog zoeter en intenser van smaak. En de combinatie met die zachte ricotta kaas en pasta was heerlijk.

 

Tips:

 

Je kunt in plaats van ricotta ook feta gebruiken, deze smelt niet in de oven maar wordt lekker zacht. Je hoeft dan geen zout toe te voegen, want de feta is al zout genoeg.

In plaats van lasagne kan je natuurlijk ook een ander soort pasta gebruiken zoals spaghetti, farfalle of fusilli.

Heb je geen verse rozemarijn in jouw tuin staan, gebruik dan (gedroogde) rozemarijn, tijm of oregano.

Ajvar* is een soort paprikapuree, dit kan je kopen bij een Turkse supermarkt of de AH. Het geeft de pasta net een lekkere pittige kick.

 

Recept Pasta met gegrilde ricotta en paprika:

Pasta met gegrilde ricotta en paprika. Heerlijke vegetarische pasta gemaakt van gekookte lasagnevellen die je stapelt met ricotta en rode paprika.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's, Vegetarisch
Keuken Italiaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 4 rode paprika’s
  • 250 gr ricotta
  • 4 tl Ajvar*
  • 2 takken rozemarijn
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 4-5 vellen verse lasagne

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Snijd de paprika’s in repen en snijd de lasagnevellen in de breedte doormidden.
  • Leg in het midden van een ovenschaal de ricotta en daarom heen de paprika, wat lepels Ajvar en de takken rozemarijn.
  • Schenk een goede scheut olijfolie erover en bestrooi het met peper en zout.
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de paprika lekker zacht geworden is.
  • Kook dan de lasagne gaar volgens aanwijzing op de verpakking.
  • Haal de schaal uit de oven en meng deze ingrediënten een beetje door elkaar.
  • Lepel wat van dit mengsel op de borden, leg daar een of twee lasagnevellen rechtstreeks uit het water op en herhaal dit nog een of twee keer tot alles op het bord ligt.
  • Giet er wat olijfolie over en serveer direct.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating