Overnight oats met butterfly pea

Vandaag heb ik weer een lekker en verantwoord ontbijtje voor jullie, namelijk deze mooie blauwe overnight oats met butterfly pea. Behalve havervlokken heb ik ook nog chiazaadjes erin verstopt, waardoor het lekker vullend is. En natuurlijk de butterfly pea waarvan ik een mooie blauwe thee heb gemaakt welke verwerkt is in dit ontbijtje.

Overnight oats

Dit is een manier om havervlokken lekker te maken zonder dat je het hoeft te koken. En daarom is het zo fijn dat je dit de avond ervoor kunt klaarmaken. Door de havervlokken en de chiazaadjes een nacht te laten weken in vocht, zoals (plantaardige) melk en/of yoghurt, ontstaat er een dikke romige pap. Ik voeg er ook graag chiazaadjes aan toe, omdat ik de textuur lekker vind en het nog meer vezels toevoegt aan het ontbijt.

Ik ben fan van overnight oats, het is makkelijk te maken is heel veelzijdig. Je kunt elke soort melk gebruiken (ik gebruik normaal gesproken amandelmelk) en de volgende dag alle toppings erop doen. En je kunt deze pap op smaak brengen met wat jij maar lekker vindt.
Ze zijn een absolute redder in nood voor dagen waarop ik ofwel te laat op mijn werk kom, omdat ik ze kan pakken en gaan, of dagen waarop ik niet echt de moeite kan nemen om iets te klaar te maken.

Butterfly pea

Ik ben gek op bloemige smaken zoals die van hibiscus en lavendel en heb nu pas de butterfly pea ontdekt. De blauwe butterfly pea bloemen zijn een veel voorkomende plant in Zuidoost-Azië, in landen als Thailand en Maleisië, die de afgelopen jaren enorm in populariteit is geworden. Je kunt de bloemen in water drenken of tot poeder vermalen om een prachtige blauwe kleur te creëren. Het is een geweldige manier om voedsel op natuurlijke wijze te kleuren. Als je je butterfly pea hebt gebruikt om een vloeistof of thee te maken en er vervolgens een zuur aan toevoegt, zoals bijvoorbeeld citroen- of limoensap, verandert de vloeistof van een blauwe in een paarse kleur!
De butterfly pea heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen, zo zit het vol met krachtige antioxidanten en is het ontstekingsremmend.

Thee zetten*: gebruik 1 theelepel butterfly pea poeder en 300 ml heet water en meng dit met elkaar. Je kunt het sterker of minder sterk maken door meer of minder poeder te gebruiken.

Toppings

Je kunt de overnight oats met van alles aftoppen zoals vers fruit zoals aardbeien, frambozen, banaanplakjes, blauwe bessen, mango, etc.
Noten zoals amandelen, walnoten of pistachenoten zijn ook erg lekker erop. En noten en zaden en kokosrasp is ook een goede aanvulling voor dit ontbijt.

Tips:

Havervlokken zijn in principe glutenvrij (let wel op de verpakking of dat er wel opstaat!) en daarom geschikt voor iedereen.
Ik heb nog een scoop proteïne (whey) poeder vanille erdoor heen gedaan voor extra eiwitten, dit maakt het ook lekker zoet waardoor je er verder geen suiker of zoetmiddelen doorheen hoeft te doen.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Overnight oats met butterfly pea:

Overnight oats met butterfly pea. Vandaag heb ik weer een lekker en verantwoord ontbijtje voor jullie, namelijk deze mooie blauwe overnight oats.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 gr havervlokken
  • 2 el chiazaadjes
  • 175 ml (plantaardige) melk
  • 1 schep proteïne vanille
  • 6 el butterfly pea thee*

Topping

  • 1 (bloed)sinaasappel
  • 1 el blauwe bessen
  • 1 tl kokosrasp

Instructies
 

  • Zet eerst de butterfly pea* thee en laat dit afkoelen.
  • Meng in een kom de havermout, melk en proteïnepoeder met elkaar.
  • Lepel het in twee glazen of (jam)potjes en lepel dan 3 eetlepels butterfly pea thee op elk glaasje. Sluit dit goed af en zet het in de koelkast.
  • Haal 's morgens uit de koelkast en garneer eventueel met bloedsinaasappel, blauwe bessen en wat kokosrasp.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating