Een bavette bereid op z’n Oosters. Op zoek naar een smaakvolle, snelle en bevredigende maaltijd? Probeer dit recept eens! Deze noedels met bavette is een echte aanrader als je zin hebt in Aziatisch comfortfood. Het is een stevige, snelle lunch of diner dat in minder dan 30 minuten klaar is. Een frisse en pittige salade gemaakt van soba noedels, wortel en komkommer met daarbij een heerlijke gemarineerde gegrilde steak.
Noedels
Voor mij zijn noedels leven! Ik kan elke dag wel allerlei andere Aziatische noedels eten. Bovendien verlang ik minstens één keer per week naar Chinees eten.
Als je weinig tijd hebt maar toch een maaltijd met veel smaak wilt, is dit heerlijke recept een geweldige manier om je smaakpapillen tevreden te stellen!
Ik geef nu de voorkeur aan soba noedels, maar elk van je favoriete soorten noedels is prima als vervanging.
Kook een grote pan water en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
Bavette
De beste steak die je in dit eenvoudige recept kunt gebruiken, is een bavette, longhaas, diamanthaas of flat iron steak. Je kunt hier alles lezen over dit soort steaks en biefstukken.
Ik heb de steak in z’n geheel gebakken en daarna pas in dunne plakjes. Deze steak moet je rare tot medium rare bakken voor het meest malse resultaat.
Groenten
Dit recept vraagt om een heerlijke combinatie van knapperige rauwe groenten zoals wortel en komkommer.
Wil je er een warm gerecht van maken gebruik dan roerbakgroenten zoals rode paprika, broccoli, sugar snap of peultjes. Maar je kunt andere knapperige groenten vervangen die je lekker vindt.
Dit gerecht is veelzijdig, je kunt bijna alle soorten noedels, eiwitten en groenten gebruiken die je bij de hand hebt. En het is een geweldig hoofdgerecht of lunch.
Het is redelijk snel klaar, je maakt deze noedels in ongeveer 30 minuten.
Het is vol van smaak door de smaakmakers en de groenten voegen een heerlijke knapperigheid en textuur toe aan het gerecht.
Dit Aziatisch gerecht maakt wel gebruik van veel ingrediënten, maar dan serveer je wel een bijzonder smaakvol gerecht.
- Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Noedels met bavette:
Ingrediënten
- 500 gr bavette
- 60 ml vissaus
- 1 el palmsuiker
- 1 el geraspte gember
- 2 tenen knoflook, geraspt
- 1 limoen, sap ervan
- peper en zout
- 250 gr soba noedels
- 2 el sesamolie
- 2 wortels
- ½ komkommer
- 2 lente-uien
- 1 rode peper
- 5 takken koriander
- 3 el sojasaus
- 1 bakje kiemgroente
- 50 gr gezouten pinda's
Instructies
- Meng in een grote schaal de vissaus, suiker, gember, knoflook, limoen en een beetje peper en zout met elkaar. Leg hierin de bavette en laat 30 minuten staan op kamertemperatuur.
- Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water en laat staan in het vergiet. Giet er een beetje sesamolie over om plakken te voorkomen.
- Schil de wortels en snijd ze met een dunsnijder lange dunne repen. Spoel de komkommer schoon en snijd ze ook in lange dunne repen. Doe dit samen met de noedels in een grote kom en meng dit met elkaar.
- Snijd de lente-uien in de lengte doormidden en snijd dan in dunne repen. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd dit in dunne repen gesneden, hak de koriander fijn.
- Doe dit ook in de kom en meng het erdoor.
- Haal het vlees uit de marinade en dep goed af met keukenpapier.
- Zet een grillpan op hoog vuur en laat gloeiend heet worden.
- De pan is heet genoeg wanneer je hand ongeveer een seconde boven het vuur kunt houden. Leg de bavette op de hete pan. Grill 4-5 minuten aan elke kant. Eén keer draaien.
- Druk met je vinger op het vlees en het is klaar als het zich laat indrukken maar ook direct terugveert. Bedek met aluminiumfolie en laat de steak 10 minuten rusten. Snijd dunne plakjes, dwars op de draad.
- Serveer de noedelsalade op de borden en leg hierop de plakken vlees.
- Strooi er wat kiemgroente over en serveer met de pinda's apart.