Deze noedels met kip, bimi, peultjes en paprika is een makkelijk en snel te bereiden gerecht. Lekker voor een doordeweekse dag.
Als je geen Sriracha in huis hebt of kunt vinden, gebruik dan 1 theelepel sambal.
Ook zo gek op noedels? Probeer ook eens deze Vegetarische Ramen noedelsoep
Noedels met kip, bimi, peultjes en paprika. Makkelijk en snel te bereiden noedelgerecht. Lekker voor een doordeweekse dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch
Keuken Aziatisch
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 400 gr kipdijfilets
- zonnebloemolie
- 2 rode puntpaprika's
- 200 gr bimi
- 150 gr peultjes
- 250 gr woknoodles
- 2 teentjes knoflook
- 50 ml ketjap manis
- 4 el sojasaus
- 1 tl Sriracha
- 1 bakje gebakken uitjes
Instructies
- Snijd de kipdijfilets in kleine blokjes.
- Verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika's in dunne repen.
- Snijd de harde uiteinden van de bimi en maak de peultjes schoon.
- Schil de knoflook en rasp ze fijn.
- Kook de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze dan af en spoel ze af met koud water.
- Verhit een wok op hoog vuur en bak hierin de kipstukjes in een scheutje olie tot ze goudbruin zijn (ongeveer 5 minuten). Schep ze uit de wok.
- Roerbak dan in dezelfde wok in een scheutje olie de paprika, bimi en peultjes ongeveer 2-3 minuten. Voeg de kipstukjes erbij en bak nog even mee.
- Doe nu de knoflook, ketjap, sojasaus en Sriracha erbij en roer alles goed door elkaar. Meng als laatste de noodles erdoor.
- Serveer het gerecht in diepe borden en strooi er als laatste wat gebakken uitjes over.