Heel veel bramen in de tuin, dus zoveel mogelijk receptjes ermee verzinnen. Heb al een flinke voorraad in de vriezer, dus daar kan ik later in het seizoen nog van genieten. Omdat hubbie gek is op mango, heb ik deze meestal wel in de fruitmand liggen. Er lag er nog een alsmede een hele rijpe banaan en nectarines die opgegeten moesten worden. Dan maar schoonmaken en in stukjes snijden in de vriezer. En de volgende morgen wist ik wat ik ermee ging doen. Het is vandaag een mango smoothiebowl met bramen geworden.
Deze keer met alleen de bramen als topping en muntbloemetjes uit eigen tuin. De munt en mijn Oost-Indische kers hebben het slecht deze zomer vanwege de warmte. Sproeien helpt weinig, dus ik pluk wat er nog staat. Wel staat de munt mooi in bloei en daarom de bloemetjes ervan gebruikt op deze heerlijke ijskoude smoothiebowl.
Je hebt wel een krachtpatser van een keukenmachine of blender nodig die het bevroren fruit aankan!
Bramen
Een heel ander ontbijtje met bramen – en super gezond – is Chiapudding met bramencoulis.
Ingredients
- 1 bevroren mango, in blokjes
- 1 bevroren rijpe banaan
- 1 bevroren nectarine
- 200 ml Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 1 handvol bramen
Instructions
- Doe het bevroren fruit, yoghurt en honing in een keukenmachine en pureer alles (eventueel pulserend) tot je een gladde smoothie hebt.
- Lepel dit in de twee kommetjes en garneer met de bramen (of ander fruit).