Mango Kurkuma Chiapudding

’s Avonds bereiden en in de koelkast zetten en ’s morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar. Deze mango kurkuma chiapudding is gemakkelijk te maken en rijk aan vullende eiwitten, vezels en gezonde vetten. Zonder toegevoegde suikers is het een voedzaam en kant-en-klaar ontbijt of tussendoortje.

Als je al een tijdje een lezer bent, weet je hoe ik dol ben op mijn ontbijtjes! Ik wissel graag de ontbijtjes met een gemakkelijke make-ahead-opties zoals een chiapudding of overnight oats. Het is hetzelfde concept en super voedzaam. Dit recept is een van mijn favoriete manieren om zonder toegevoegde suikers te genieten van voedzame chiapudding.

Chiapudding wordt gemaakt wanneer je chiazaadjes mengt met een vloeistof. De kleine zaadjes absorberen de vloeistof en vormen een soort gelei die lekker is als je het op smaak brengt! Chiazaadjes bevatten veel vezels en gezonde omega-3-vetzuren, waardoor een chiapudding supergezond is. Hier gebruik ik romige yoghurt en mangopuree als vloeibare basis. En dan voeg je de ontstekingsremmende kurkuma toe voor een heerlijk tussendoortje of ontbijt met een krachtige voedingspunch zonder toegevoegde suikers!

Voordelen van kurkuma

Kurkuma bestaat al honderden jaren en komt veel voor in de Indiase keuken. De fel geeloranje wortel is nu ook populair geworden in ons land vanwege zijn gezondheidsvoordelen. De kurkuma is rijk aan een verbinding genaamd curcumine, die de wortel zijn ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen geeft. Curcumine is in verband gebracht met o.a.:
– Verminderde ontsteking
– Minder pijn door ontstekingsaandoeningen, zoals artrose, evenals door inspanning veroorzaakte ontstekingen
– Verminderde oxidatieve stress
– Mogelijke bescherming tegen degeneratieve hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer
Het is belangrijk op te merken dat veel van deze onderzoeken gebaseerd zijn op supplementen met grote doses.

Tips:

  • Deze chiapudding is een perfect ontbijt of tussendoortje als je haast hebt. Maar als je ’s ochtends wat extra tijd hebt, kun je je chiapudding aftoppen met meer mango en/of ander fruit zoals bessen of bananen. Je kunt ook noten, zaden of kokosrasp hiervoor gebruiken.
  • Je kunt zowel verse als bevroren mango gebruiken.
  • Gebruik voor een veganistische versie jouw favoriete plantaardige yoghurt.

Meer heerlijke ontbijtjes:

  1. Perzik havermout smoothie
  2. Overnight oats met chocolade ganache
  3. Chocolade chiapudding met pindakaas
  4. Tiramisu overnight oats
  5. Chiapudding met match en kiwi

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

Recept Mango kurkuma chiapudding:

Mango kurkuma chiapudding. 's Avonds bereiden en in de koelkast zetten en 's morgens staat er een gezond ontbijtje voor je klaar.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Keuken Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 mango, geschild
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 35 gr chiazaadjes
  • 1 tl kurkuma + extra
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 2 scoops proteïnepoeder
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el kokosrasp

Instructies
 

  • Pureer de mango in een keukenmachine, voeg hierbij de yoghurt, chiazaadjes, kurkuma-, kaneelpoeder en proteïnepoeder en meng. Laat even staan.
  • Lepel dit mengsel in 2 glazen, lepel de yoghurt erop en strooi de kokosrasp en een klein beetje kurkuma hierop.
  • Dek de glazen af en zet ze een nacht in de koelkast.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating