Makkelijk recept voor Bamischijven

Ik heb toch een te gek en snel recept om zelf bamischijven te maken. Dit simpele recept heb ik niet zelf verzonnen, maar zag dat een keer op TV voorbijkomen en wist toen gelijk dat ik het moest proberen. Ik was als kind al dol op bami en bamischijven, wat mijn vader vroeger allemaal zelf maakte. Geen nasi voor mij, maar bami. En nu heb ik ze zelf gemaakt en ga jou verklappen hoe ik dat gedaan heb. De basis-ingrediënten zijn een beker instant noodles en pindakaas. Lees snel hieronder hoe jij dit makkelijk recept voor bamischijven kunt maken.

Bamischijven

In de steden en dorpen van Nederland is de snackbar een van de Nederlandse culinaire essenties. Deze snackbars zijn niet zomaar eetgelegenheden; het zijn bruisende centra waar zowel locals als toeristen samenkomen om te genieten van snelle, heerlijke hapjes (vaak gefrituurd) die de rijke schakering van Nederlands comfort food belichamen. Van knapperige friet, geserveerd met een scala aan verleidelijke sauzen zoals mayonaise, pindasaus en curryketchup, tot traditionele snacks zoals kroketten en frikandellen, het aanbod is divers en onweerstaanbaar overheerlijk.

Of het nu gaat om een ​​snelle ‘broodje kroket’ tijdens de lunch of een late night snack na een avondje stappen, de snackbar blijft een vast en gekoesterd onderdeel van het dagelijkse Nederlandse leven. Met hun relaxte sfeer, vriendelijke bediening en een steeds evoluerend menu dat inspeelt op zowel traditionele als moderne smaken, blijven Nederlandse snackbars een speciale plek innemen in de harten van de Nederlanders. Ze dienen als geliefde herkenningspunten die het rijke culinaire erfgoed en de levendige sociale structuur van het land weerspiegelen.

Bamischijven

Ik heb daarentegen een voorliefde voor de smaakvolle ‘bamischijf’, een Nederlands-Indische snack met een hartige bami-vulling in een knapperige paneermeelkorst.

Bamischijven staan ​​symbool voor het bruisende culinaire kruispunt waar Nederlandse traditie en Indonesische passie samenkomen. Deze verrukkelijke schijfjes zijn een ode aan textuur en smaak, met een kern van aromatische bami noedels, verrijkt met een mix van Indonesische kruiden zoals ketjap manis, sambal oelek en garam masala. Omhuld door een krokante broodkruimellaag biedt elke bamischijf een harmonieuze mix van hartige, pittige en subtiel zoete smaken, waardoor het een onweerstaanbare traktatie is die snackliefhebbers in heel Nederland en daarbuiten in vervoering brengt.

Stel je knapperige, goudbruine schijfjes voor, rijkelijk gevuld met restjes bami – een geliefd Indonesisch miegerecht – doordrenkt met geurige kruiden en specerijen. En deze kan je heel simpel zelf thuis bereiden volgens onderstaand recept.

Makkelijk recept voor Bamischijven

Tips:

  • Koop wel een beker instant noodles.
  • En neem de noodles die jij lekker vindt.
  • De pindakaas werkt als een soort bindmiddel, gebruik dit dus wel.
  • Ik heb 2 dikke bamischijven uit een beker kunnen maken, maar je kunt er ook 3 plakken uit snijden.
  • Serveer het met een lekkere zelfgemaakte zoete chilisaus.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling ⭐⭐⭐⭐⭐ achterlaten.

Makkelijk recept voor Bamischijven:

Ik heb toch een te gek en snel recept om zelf heerlijke bamischijven te maken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
6 uur
Totale tijd 6 uur 20 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Nederlands
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 beker instant noodles
  • el pindakaas

Paneren

  • gr bloem
  • eieren
  • 75 gr paneermeel
  • olie om in te bakken

Instructies
 

  • Giet minder heet water bij de noedels dan staat voorgeschreven.
  • Meng dit goed door de noedels.
  • Meng dan de pindakaas erdoor.
  • Laat dit afkoelen en zet dan 1 nacht in koelkast.
  • Haal de beker uit de koelkast en stort de compacte noedels eruit.
  • Snijd het in plakken.
  • Zet 3 schalen klaar, 1 met bloem, 1 met losgeklopt ei en 1 met panko.
  • Wentel de bamischijven door de bloem, vervolgens door de losgeklopte eieren en als laatste door de paneermeel. Dan nog een keer door het ei en paneermeel.
  • Frituur de bamischijven in olie van 180°C in ongeveer 5-7 minuten rondom bruin, knapperig en gaar vanbinnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating