Mac and Cheese met bier

Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Meestal wordt deze in een schaal in de oven bereid. Er wordt een béchamel saus gemaakt welke gemengd wordt door de pasta. Ik heb er een stoere dude food versie van gemaakt, namelijk een Mac and Cheese met bier.
Voor een extra smaakbeleving heb ik de macaroni in het bier gekookt! Je kunt elk soort bier wat je lekker vind ervoor gebruiken, ik heb een flesje Oud bruin ervoor gebruikt. In plaats van een béchamel saus, heb ik verse roomkaas gebruikt. Een stevige kost voor een lekkere trek!

 

Probeer ook eens deze heerlijke stevige Pastasoep

Mac and Cheese met bier. Mac and Cheese is een Amerikaans gerecht dat bestaat uit macaroni en kaas (cheddar). Ik heb de macaroni in bier gekookt.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten, Pasta's
Keuken Amerikaans
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 250 gr (volkoren) macaroni
  • 1 flesje bier
  • 100 ml runderbouillon
  • olijfolie
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 prei
  • 2 teentjes knoflook, geraspt
  • 1 tl tijmblaadjes
  • 150 gr verse roomkaas
  • 1 el Dijon mosterd
  • 150 gr cheddar, geraspt
  • peper en zout
  • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Breng het bier met de bouillon aan de kook en kook hierin de macaroni op middelhoog vuur beetgaar. Let op dat het niet droog kookt, doe er anders nog wat bouillon bij.
  • Bak in een scheutje olijfolie in een grote koekenpan of wok de spekjes op hoog vuur goudbruin. Snijd de prei in dunne repen en spoel dit af onder de koude kraan, laat uitlekken.
  • Doe de prei, knoflook en tijm bij de spekjes en bak dit even mee tot de prei glazig is. Lepel dan de verse roomkaas en mosterd erbij en breng dit aan de kook.
  • Doe de geraspte cheddar erbij en meng tot er een dikke kaassaus is ontstaan. Giet de pasta (met het beetje bier wat er nog in de pan zit) bij de saus en roer alles goed door. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Giet alles in een ovenschaal en rasp er wat Parmezaanse kaas over. Zet de schaal in de oven en bak nog ongeveer 10 minuten.
  • Haal de schaal uit de oven en bestrooi met de gerookte paprikapoeder. Zet het op tafel en drink er een lekker koud biertje bij (natuurlijk hetzelfde bier als je gebruikt hebt in het gerecht).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating