Deze snelle en gemakkelijke linzen kokoscurry met tofu heeft zo’n diepe smaak. Het smaakt alsof hij urenlang gekookt is terwijl het in een mum van tijd klaar is. Het is ook gezond en bevat weinig vet en calorieën. Deze eenvoudig te maken curry is een gezond veganistisch recept dat perfect is voor een vleesloze maaltijd. Het duurt minder dan 20 minuten om te maken en zit boordevol heerlijke Indiase smaken. Maak extra’s en je hebt de volgende dag een gigantische glimlach op je gezicht tijdens de lunch.
Curry in a hurry
Dit recept voor kokoslinzencurry is belachelijk eenvoudig te maken. Als je naar het recept gaat kijken, denk je wellicht: ‘Dit recept kan absoluut niet een van de beste curryrecepten zijn’. Maar het is echt zo. Het is zo eenvoudig en snel te maken, dit wil je proberen!
Jongens, dit is waar currydromen van gemaakt zijn. Ik eet deze curry het hele jaar door. Hoe warm het buiten ook is, het is altijd een goed moment voor een kom pittige curry. Het is super heet in India en de mensen daar eten ook de hele tijd curry. Dat zal niet voor niets zijn.
Daar zeggen ze dat het eten van warm eten op een warme dag je zou afkoelen. Of dat nu waar is of niet, als je een kom hete curry voor iemand van ons neerzet en het is buiten er heet, dan eten we het nog steeds. En echt, hoe zou je dat niet kunnen?
Ik heb de curry heel simpel gehouden door alleen linzen te gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook nog andere verse groenten toevoegen. Wat dacht je van sojaboontjes, doperwten, sugar snaps, peultjes, rode paprika, spinazie, tomaatjes, etc.
Curry kruiden
Ik mocht van Euroma drie blikjes met Indiase specerijen ontvangen en twee daarvan heb ik verwerkt in dit recept. Voor de linzencurry heb ik de Curry Madras en voor de tofu Vadouvan kruidenmix gebruikt.
Houd je van linzen? Probeer deze recepten!
Linzensalade met verse vijg en feta
Arabische rode linzensoep
Wraps met linzen en paddenstoelen
Dahl van zwarte linzen
Kippendijen met linzen en paddenstoelen
Groene linzen curry met boerenkool
Rode salade met linzen en geitencamembert
Salade met gerookte forel en crispy linzen
Tips:
Dit is een recept dat de volgende dag nog lekkerder smaakt EN uitstekend in te vriezen is. Maak een dubbele batch, zodat je de helft ervan kunt invriezen.
Deze curry blijft maximaal 4 dagen goed in een afgesloten bakje in de koelkast.
Warm de curry op laag vuur op, voeg wel een scheutje water toe tijdens het opwarmen.
Zoals de meeste curryrecepten is deze ook heerlijk met rijst. Je kunt het ook serveren met bloemkoolrijst, zodat je wat extra groenten op je bord krijgt!
De curry is ook heerlijk met zelfgemaakt Naanbrood.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept Linzen kokoscurry met tofu:
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- 1 tl geraspte gember
- 1 el Curry Madras kruiden
- peper en zout
- 1 el plantaardige olie
- 200 ml kokosmelk
- 1 blik (400 gr) linzen
- 250 gr tofu
- 1 tl Vadouvan kruiden
- 5 takken koriander
- 1 lente-ui
- gekookte zilvervliesrijst
Instructies
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de rode peper (zonder zaadjes) fijn.
- Giet de linzen af in een zeef en laat uitlekken.
- Snijd de tofu in blokjes van 2 cm en pers ze voorzichtig tussen keukenpapier goed droog. Kruid ze met de Vadouvan kruiden, peper en zout.
- Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook, rode peper, gember met de Curry Madras kruiden tot het geurig en zacht is.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en kook gedurende een paar minuten tot het dik en romig is. Voeg de laatste 5 minuten de linzen toe.
- Bak ondertussen in een andere pan de tofublokjes goudbruin en krokant.
- Snijd de koriander grof en de lente-ui in dunne ringen.
- Roer het grootste deel van de gehakte koriander erdoor en verdeel de curry samen met de rijst over twee kommen.
- Strooi de resterende koriander en de lente-ui erover.