Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

Deze krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling. Stel je het beste van twee werelden voor, de knapperige buitenkant van een perfect gebakken pannenkoek met de levendige, voedzame vulling van een groentemix. Ondergedompeld in een pittige crispy chili saus is elke hap een harmonie van smaak en textuur. Dit recept is snel en eenvoudig en het duurt slechts 25 minuten om het klaar te maken en te koken. Het is perfect voor een lichte maaltijd, snack of aperitiefhapje en kan eenvoudig worden aangepast aan jouw smaak.

Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes

 

Ingrediënten

 

Rijstpapiervellen: deze vormen de basis van de pannenkoeken en zorgen tijdens het koken voor een dunne, knapperige buitenkant. Je kunt ze vinden bij de meeste supermarkten, online toko of Aziatische supermarkten.

De vellen rijstpapier zijn niet alleen lekker om deze Springrolls met garnalen en pindasaus, Springrolls met groene asperges, Rode spring rolls of deze heerlijke Krokante rijstpapier met palingsalade van te maken. Maar je kunt er ook zalige krokante pannenkoekjes mee maken.

Groenten: rode ui, rode kool, wortel en lente-uitjes brengen een verscheidenheid aan smaken, kleuren en texturen aan de vulling.

Kaas: Voegt een rijk, romig element toe aan het groentemengsel. Gebruik gerust uw favoriete kaassoort of een vegan alternatief.

Olie: Om de pannenkoeken goudbruin te bakken kan je het beste een plantaardige olie gebruiken zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie.

Crispy chili olie: om te dippen, voeg een hartige en pittige kick toe aan elke hap.

 

Tips:

 

Zorg ervoor dat je het rijstpapier heel kort in koud water dompelt om te voorkomen dat het te zacht wordt om te hanteren.

Als je de rijstwafels niet nat maakt, wordt het kroepoek als je het gaat bakken.

De kaas zorgt ervoor dat alles aan elkaar blijft ‘plakken’. Neem hiervoor dus een goede smeltkaas.

Voeg gerust andere groenten of kruiden toe aan de mix voor extra smaak.

Het recept voor de zelfgemaakte crispy chili olie* vind je hier.

Extra nodig: mandoline, rasp, grote kom, antiaanbakpan, spatel

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes:

Krokante gevulde rijstpapier pannenkoekjes. Deze krokante pannenkoekjes zijn een heerlijke combinatie van knapperige texturen en frisse, smaakvolle vulling.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Lunch, Tapas/Hapjes/Snacks
Keuken Aziatisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rode ui
  • ¼ rode kool
  • 1 wortel
  • 2 lente-uitjes
  • peper en zout
  • 75 gr geraspte Provolone
  • olie
  • 8 vellen rijstpapier
  • crispy chili olie*

Instructies
 

  • Gebruik een mandoline om de rode ui en de rode kool in dunne plakjes te snijden.
  • Rasp de wortel fijn of snijd het in julienne, snijd de lente-uitjes fijn.
  • Meng de gesneden groenten, geraspte kaas, zout en peper in een grote kom.
  • Verhit 2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Dompel een rijstpapiertje 1 tel in koud water en plaats het in de pan.
  • Verdeel een kwart van het groentemengsel gelijkmatig over het rijstpapier.
  • Doop een ander rijstpapier in koud water en leg het erop.
  • Bak dit 3-4 minuten tot de bodem knapperig en goudbruin is.
  • Draai de wrap voorzichtig om en bak de andere kant nog 3-4 minuten tot hij knapperig is.
  • Haal uit de pan, snijd het pannenkoekjes in punten en serveer met crispy chili saus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating