Een lekkere koude soep voor een warme dag. Je zou het niet verwachten, maar deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken geworden. Natuurlijk kan je er een warme soep van maken op een koude dag. Maar op een zomerse dag is dit een heerlijk soepje. Ik heb een groene curry kruidenmix uit een blikje (Jonnie Boer) gebruikt als smaakmaker in de soep.
Zo simpel en zo snel heb je nog nooit zo’n lekkere soep gemaakt.
En de korianderpesto maak je uiteraard zelf. Het hiervoor vind je hier*.
Koude wortelsoep met korianderpesto. Deze koude wortelsoep met korianderpesto is een heerlijke soep met Oosterse smaken, ideaal voor een warme dag.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 10 minuten min
Gang Lunch, Soepen, Vegetarisch, Voorgerechten
Keuken Indiaas
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 600 gr grote wortelen
- 150 ml koude kippenbouillon
- 1 blik kokosmelk
- 1 el groene curry kruidenmix
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
- 4 el korianderpesto*
- 1 bakje pittige kiemgroenten
- 40 gr cashewnoten
Instructies
- Schil de wortelen en snijd deze in plakken. Doe ze in een blender samen met de bouillon, kokosmelk, kruiden en knoflook.
- Mix tot een gladde soep en breng eventueel op smaak met peper en zout. Zet de soep minimaal 4 uur in de koelkast om goed af te koelen.
- Serveer de soep in een bord of kom. Garneer met korianderpesto, kiemgroente en cashewnoten.