Deze Koude rode bietensoep is een multifunctionele soep. Hij kan namelijk koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens.
Het recept van dillepesto vind je hier.
Recept Koude rode bietensoep:
Koude rode bietensoep. Deze bietensoep kan koud en warm gegeten worden. Dus een soepje voor het hele jaar rond. Probeer het eens.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 25 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Soepen
Keuken Hongaars
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 preistengel
- 1 wortel
- 1 selderijstengel
- 2 tenen knoflook
- 1 tl karwijzaad
- ½ tl komijn
- ½ tl korianderpoeder
- 1 el zonnebloemolie
- 750 gram rode bieten, gekookt
- 1 ltr runderbouillon
- 1 laurierblaadje
- Peper en zout
- dillepesto
- 2 el sojaroom
Instructies
- Spoel de prei en selderij schoon, schrap de wortel en snijd alles in kleine blokjes.
- Bak in een pan met olijfolie de ui, prei selderij en wortel samen met de knoflook en kruiden tot de groenten glazig geworden zijn.
- Snijd de rode bietjes in kleine blokjes (houd 1 bietje achter voor garnering).
- Voeg de bietjes, bouillon en laurierblaadje in de pan bij de overige groenten en laat dit ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep met de blender, breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met de bietblokjes, dillepesto en zure room.