Deze kipkarbonades met parelcouscous is een heerlijk eenpansgerecht. Een one pot wonder noemen ze het zo mooi in het Engels. En dat is het een wondertje in een pan, makkelijk te maken en weinig afwas. Je zet de pan op tafel, staat niet alleen leuk maar iedereen kan dan zelf opscheppen. Scheelt jou ook weer werk.
Kip
Ik het kipkarbonades voor dit gerecht gebruikt, omdat wij dit lekker vinden. Maar je kunt natuurlijk ook andere delen van de kip gebruiken, zoals kippenbouten, kluifjes, kipdijfilets of kipfilets. Wat jij lekker vindt. Houdt dan wel rekening met verschillende gaartijden.
Parelcouscous
Ik ben ook gek op parelcouscous, daar waar de structuur van couscous mij niet kan bekoren, zo lekker vind ik parelcouscous. Die kleine bolletjes die zo lekker in je mond poppen en naar binnen glijden. Het voordeel van parelcouscous is dat het makkelijk te verwerken is en dat het snel gaar is.
Ik koop altijd hele grote zakken van deze couscous bij de Turkse winkel. Hier is het veel voordeliger dan in de supermarkt.
Omdat ik parelcouscous zo lekker vind, zal je diverse recepten hiervoor vinden op de site. Parelcouscous is heerlijk in soepen of salades. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Parelcouscous salade met bietjes, mierikswortel en dille? Ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook nog eens heel erg lekker.
Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.
Recept kipkarbonades met parelcouscous:
Ingrediënten
- 4 kipkarbonades
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 300 gr parelcouscous
- 1 ui, gesnipperd
- 4 knoflookteentjes, gehakt
- 12 zongedroogde tomaatjes
- 700 ml kippenbouillon
- 1/2 citroen, rasp ervan
- olijfolie
- 1 tak verse oregano
- peper en zout
Erop
- 200 gr blauwe druiven
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Bestrooi de kipkarbonades met paprika-, komijnpoeder, peper en zout. Bak ze in een grote bakpan in een scheut olijfolie rondom goudbruin.
- Laat ze ongeveer 10 minuten garen in de pan, haal ze er dan uit en leg ze even apart.
- Bak in dezelfde pan de ui en knoflook in een scheutje olijfolie.
- Voeg de parelcouscous toe en bak dit even mee. Doe dan de zongedroogde tomaten en bouillon erbij en meng dit erdoor. Verdeel de kip ertussen en zet de pan weer op het vuur.
- Rasp de citroen erboven en verdeel de oreganoblaadjes over de pan en zet de pan in de oven. Laat het gerecht in ongeveer 15 minuten garen.
- Haal de pan dan uit de oven, verdeel de druiven erop en zet nu ongeveer 5 minuten in de oven.
- Haal de pan uit de oven en serveer het zo op tafel.