Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van maken, maar ja daarvan heb ik er al heel veel op de site staan. Het is nu een beetje Caraïbisch geworden, door de Jamaican jerk kruiden die ik in het gehakt gebruikt heb en de Jalapeño peper en de limoen die in de saus verwerkt zijn. Wij vonden het erg lekker, ik hoop jullie ook.

 

Kipgehakt

 

Ik ben gek op kip, maar dat weten jullie inmiddels wel denk ik. Kan er ook niks aan doen, zal wel komen omdat ik geboren en getogen ben in het kippendorp Barneveld. Alles met kip vind ik lekker en heb daarom heel veel verschillende kipgerechten op de site staan. En kipgehakt vind ik ook zo’n heerlijk en veelzijdig product. Daar kan je ook alle kanten mee op. Kipgehakt vind ik niet zo zwaar als runder- of half-om-half gehakt en het blijft lekker mals vanbinnen.

 

Kipgehakt is vrij nat van zichzelf, daarom maak ik het nooit aan met een ei. Alleen wat kruiden en specerijen erdoor en dan balletjes ervan draaien. Kipgehaktballetjes zijn ook heel snel gaar, daarom is dit een ideaal gerecht om te maken op een doordeweekse dag.
Koop wel naturel kipgehakt en niet het gekruide gehakt.

 

Jamaican Jerk

 

Ik het Jamaican Jerk kruidenmix (van Versteeg) door het gehakt gedaan. Het is een pittige kruidenmix, wees dus voorzichtig met het toevoegen hiervan. Eerst maar een klein beetje erbij en dan kan je er eventueel nog wat meer bij doen als jij van spicy houdt.

 

Je kunt deze kruidenmix in de meeste supermarkten vinden, zo niet koop dan een Mexicaanse kruidenmix.

 

Erbij

 

In plaats van gekookte witte rijst heb ik bloemkoolrijst gemaakt door de stukjes bloemkool die in nog had, grof te raspen. Ik heb dit roergebakken met in stukjes gesneden sugar snaps en een blikje mais. Dat was een heerlijke combinatie met de balletjes in saus.

 

 

Recept Kipgehaktballetjes in kokosmelk:

Kipgehaktballetjes in kokosmelk. Een beetje Caraïbisch gerecht met jerk kruiden in het gehakt en Jalapeño peper en de limoen die in de saus. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Caribisch
Porties personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr kipgehakt naturel
  • 2 takken koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 tl Jamaican jerk kruiden
  • zonnebloemolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ Jalapeño peper
  • 1 tl Jamaican jerk kruiden
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 tl limoenrasp

Instructies
 

  • Doe het kipgehakt in een kom. Hak de koriander fijn en snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • Snipper de ui, hak de knoflook en jalapeño peper fijn voor de saus.
  • Meng de koriander en lente-ui samen met de jerk kruiden door het gehakt en vorm hier 12 balletjes van. Zet even in de koelkast om op te stijven.
  • Verhit de olie in een antiaanbakpan en bak de kipgehaktballetjes rondom goudbruin hierin.
  • Schep ze uit de pan, leg ze op een bord en houd ze even apart.
  • Bak in dezelfde pan de gesnipperde ui, knoflook en jalapeño peper glazig in een scheutje zonnebloemolie. Voeg de jerk kruiden toe en bak dit even mee.
  • Doe de gehaktballetjes erbij en schep dit erdoor. Meng nu de kokosmelk erdoor en breng het aan de kook. Roer als laatste de limoenrasp erdoor.
  • Serveer de balletjes met roergebakken bloemrijst met sugar snaps en mais.
  • Garneer eventueel met korianderblaadjes.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating