Kipfilet met Tomaatjes in Roomsaus

Ik ben dol op het maken van deze eenvoudige kiprecepten en deze kipfilet met tomaatjes in roomsaus is veruit een van mijn favorieten. De rijke, weelderige en smaakvolle saus maakt deze kip perfect om te serveren met een lekkere pasta of rijst. Voeg wat gestoomde groenten toe voor een vullende en gemakkelijke maaltijd.
Ik weet zeker dat je verliefd zult worden op deze methode om kipfilets in een koekenpan met een heerlijk saus te bereiden!

Het duurt niet veel langer dan 20 minuten om dit smakelijke gerecht te maken. Het is makkelijk genoeg om te maken voor een drukke doordeweekse avond, maar ook heerlijk genoeg voor een etentje thuis!
De saus bij deze kipfilets is romig en onweerstaanbaar, iedereen is er dol op.
Dit recept bevat een combinatie van verse tomaten en room voor een zijdezachte en geruststellende saus die perfect past bij de malse kip.
Er is hier niets bijzonders of speciaals aan dit recept en daarom is het zo goed. De basis is gewoon heel lekker. Het is een van die makkelijke gerechten die snel op tafel staan als je geen zin hebt om te koken. Naar mijn mening is kip uit de koekenpan altijd een slim idee, en tegen verse tomaten zullen we nooit nee zeggen!

Kipfilet

Kip is een geweldig eiwit, omdat het in wezen vrij neutraal is. Het is waarschijnlijk mijn favoriet om mee te werken, omdat bakken in de pan eenvoudig en snel is.
Door de kipfilets plat te slaan tussen twee vellen huishoudfolie, zijn de filets supersnel gaar. En deels gegaard in de saus, geeft een heerlijke malse kipfilet.
Kip is gaar wanneer deze in het dikste deel 70-72°C bereikt. Het gebruik van een vleesthermometer Kerntemperaturen van vlees
is een betrouwbare testmethode, zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over niet gaar of te gaar kipfilets.

Verwissel de kipfilets voor dijen als je dat liever hebt.
Natuurlijk kan je het recept voor meer personen maken, verdubbel de ingrediënten dan gewoon als je het voor vier wilt maken.

Meer eenvoudige kiprecepten:

  1. Kipfilet met provolone kaas
  2. Slawraps met spicy kipstukjes
  3. Traybake met kip, prei en erwten
  4. Tex Mex orzo met kip en kaas
  5. Pita met gyros kip en tahin yoghurtsaus
  6. Kip ovenschotel met lekker veel groenten
  7. Noedels met pittig kipgehakt

Tips:

  • Als je wat groen wilt toevoegen, kun je tegen het einde een handvol spinazie toevoegen.
  • Ik raad niet aan om de room te vervangen door een alternatief met minder vet (bijvoorbeeld melk of zelfs half en half), omdat de zuurgraad van de tomaten de saus kan doen schiften.
  • Deze kipfilets is heerlijk bij pasta, rijst, aardappelpuree, zoete aardappelpuree of een frisse salade.
  • Restjes hiervan zijn in de koelkast 3-4 dagen houdbaar in de koelkast, afgedekt in een bakje.
    Verwarm in een kleine pan op een laag vuur zodat de saus niet schift en voeg indien nodig een scheutje room toe om de saus nieuw leven in te blazen.
  • Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Kipfilet met tomaatjes in roomsaus:

Kipfilet met tomaatjes in roomsaus. Ik ben dol op het maken van deze eenvoudige kiprecepten en dit kipfiletrecept is veruit een van mijn favorieten.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerechten, Makkelijke maaltijd
Keuken Italiaans, Nederlands
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • peper en zout
  • 100 gr tomaatjes
  • 4 el olijfolie
  • 200 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 100 ml room
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 1 el gehakte bieslook

Instructies
 

  • Leg de kipfilets tussen 2 vellen huishoudfolie en sla ze plat met een vleeshamer of een zware pan. Bestrooi ze met peper en zout.
  • Pof de tomaatjes eventueel van tevoren in een hete oven of airfryer. Leg ze hiervoor op een ovenschaal, bestrooi ze met peper en zout en giet er 2 el olijfolie over.
  • Zet de tomaatjes dan 10-15 minuten in een hete oven (200°C) of hete airfryer (180°C) tot ze een beetje open ploppen.
  • Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipfilets toe en bak ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, tot ze bruin zijn.
  • Voeg de bouillon, fijngehakte knoflook, Italiaanse kruiden en gepofte tomaatjes toe en laat de bouillon tot de helft inkoken.
  • Giet dan de room erbij en meng de geraspte kaas erdoor en laat even pruttelen tot je een mooie gladde saus hebt en de kipfilets gaar zijn.
  • Serveer de kip met de romige saus, gegarneerd met gehakte bieslook.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating