Kipfilet gevuld met brie en truffeltapenade

Malse kipfilets gevuld met brie en truffeltapenade kan in 30 minuten worden gemaakt en is zo sappig en smaakvol! Een feestelijk kipfiletjes wat op een speciaal etentje thuis indruk zal maken op je gasten. Als je de kipfilets vult, geeft dit extra smaak aan het vlees en het maakt het vlees lekker mals. In plaats van truffeltapenade kan je ook een andere tapenade gebruiken zoals een tomaten- of een olijventapenade.

 

Kipfilet

 

Ik koop mijn kippenvlees altijd bij boer Karin van Polderkip. Dan weet ik zeker dat ik goede en lekkere kip koop. Zo ook deze kipfilets, die ik deze keer gevuld heb. Kipfilets bakken kan soms een droog resultaat geven, maar als je ze vult worden ze lekker sappig en mals. Bak ze alsjeblieft niet te lang, dan weet je zeker dat ze droog worden! Wil je zeker weten dat ze gaar zijn, gebruik dan een vleesthermometer. Haal de kipfilets uit de oven als ze een kerntemperatuur** van 65°C. De kip zal verder garen in de 10 minuten dat je het laat rusten op een snijplank onder aluminiumfolie. De ideale temperatuur is dan ongeveer 70°C.
Snijd de kipfilet dan schuin doormidden zodat je gasten kunnen zien waarmee deze gevuld is.

 

Ik heb nog meer gevulde kipfiletrecepten voor jullie en dit zijn stuk voor stuk onze favorieten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Kipfilet met spek en gevuld met kaas, ben je gek op kaas en spek dan is dit echt iets voor jou.
Een kipfilet gevuld met brie en cranberrycompote, ideaal voor de Kerstdagen.
Hasselback kipfilet met paddenstoelen, dit is weer een hele andere manier van kip vullen.
Kipfilet met banaan, spek en witte bonen, de kinderen zullen hiervan smullen!

 

Tips:

 

In plaats van een inkeping te maken in de kipfilet, kan je de kipfilet ook helemaal doormidden snijden en dan eventueel nog wat platter slaan. Vul het dan met de tapenaden en plak brie en rol het dan op als een worst. Wikkel hier de ham omheen en rol dit goed strak in keukenfolie en laat dit zo minimaal een uur of een hele nacht in de koelkast liggen.

Het recept van de smashed potatoes vind je hier.

 

 

Recept Kipfilet gevuld met brie en truffeltapenade:

Kipfilet gevuld met brie en truffeltapenade. Malse kipfilets gevuld met brie en truffeltapenade kan in 30 minuten worden gemaakt en is zo smaakvol!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerechten
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 2 kipfilets
  • 2 plakken brie
  • 2 el truffeltapenade
  • 6 plakken pancetta
  • smaheds potatoes*

Instructies
 

  • Snijd voorzichtig een inkeping in de kipfilet en vul deze met 2 theelepels truffeltapenade en een plak brie.
  • Leg twee stukken vershoudfolie – elk groot genoeg om een kipfilet in te wikkelen – op een werkvlak en bedek met de plakjes pancetta.
  • Leg de kipfilets erop en wikkel strak in. Leg ze minimaal een uur in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal in met olie of leg een vel aluminiumfolie of bakpapier op een ovenplaat.
  • Leg de kipfilet hierop (en eventueel de crushed potatoes) en schuif dit in de oven.
  • Braad de kipfilets in ongeveer 15-25 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar** en goudbruin.
  • Haal de kipfilets dan uit de oven (laat de aardappelen nog even verder roosteren) en laat de kip ongeveer 10 minuten te rusten.
  • Serveer de kipfilet met de crushed potatoes en wat sla.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating