Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Maar de ingrediënten van deze salade gaat heel ook goed samen met kip. Ik heb er kipfilet Caprese van gemaakt. Als je de kipfilets in de oven gaart, krijg je een supermals stukje vlees.
De pesto maak je natuurlijk zelf, hier vind je het recept ervoor.
Kipfilet Caprese. Je kent het vast wel de Italiaanse klassieker Caprese salade met tomaten, mozzarella en basilicum. Ik heb ze met kip bereid.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Hoofdgerechten
Keuken Italiaans
Porties 2 personen
Ingrediënten
- 2 kipfilets
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, geraspt
- 1 tl Italiaanse kruiden
- peper en zout
- 1 mozzarella
- 2 tomaten
- 2 el pesto
- handje mini-basilicum
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Sla de kipfilets plat tussen twee vellen huishoudfolie.
- Maak een marinade van 2 eetlepels olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden en wat peper en zout en bestrijk hiermee de kipfilets aan beide kanten.
- Verhit een antiaanbakpan op het vuur en bak hierin de kipfilets aan beide kanten goudbruin. Leg de kipfilets op een ovenschaal en schuif deze in de oven.
- Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakken. Haal na 4 minuten de kipfilets uit de oven en leg eerst de plakken mozzarella en dan de tomaat op de kipfilets. Zet de schaal weer in de oven en laat nog ongeveer 4-5 minuutjes bakken.
- Haal ze uit de oven en leg de kipfilets op borden en lepel er wat zelfgemaakte pesto op. Bestrooi met de basilicumblaadjes.
- Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade of een tomatensalade.