Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken, maar dan serveer je ook wel iets leuks op tafel. Deze kip met chilisalade in een tortillamandje is een heerlijk gerecht om op een warme dag te serveren. Je kunt hiervoor een gekookte kipfilet of een gerookte kipfilet gebruiken. Of je gebruikt de restanten kip die van een gegrild kippetje overgebleven zijn. Maak het zo pittig als je wilt door meer of minder rode peper te gebruiken. Maar de crème fraiche zal de pittigheid iets verzachten.
Liever een Mexicaanse wrap met kip?
Maak dan deze makkelijke Wrap met krokante kip. Ook erg lekker!
Kip met chilisalade in een tortillamandje. Het is even een klusje om de tortillamandjes te maken voor deze Kip met chilisalade in een tortillamandje, maar dan zet je wel iets leuks op tafel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerechten, Lunch, Salades
Keuken Mexicaans
Porties 4 personen
Ingredients
- 4 flour tortilla's
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 300 gr kipfilet, (gekookt of gerookt)
- 200 gr zwarte bonen (blik)
- 200 gr maïskorrels (blik)
- 2 lente-uitjes
- 100 gr gekleurde tomaatjes
- 1/2 rode peper
- olijfolie
- 1/2 limoen, sap ervan
- 1 zakje gemengde sla
- 1 avocado
- 4 el crème fraiche
- 50 gr cheddar, geraspt
- 1 bosje koriander
- peper en zout, naar smaak
Instructions
- Tortillamandjes: Zet de oven aan op 180˚C. Besmeer beide kanten van de tortilla met olijfolie en strooi er een snufje paprika- en komijnpoeder op.
- Vouw de tortilla in een grote glazen schaal en zet deze op een bakplaat in het midden van de oven. Bak de tortilla ongeveer 7-8 minuten tot deze goudbruin en krokant geworden is.
- Haal de schaal uit de oven, haal voorzichtig het tortillamandje eruit en laat afkoelen. Maak zo ook de andere tortillamandjes. Dit kan je ruim van te voren doen.
- Snijd de kipfilet in dunne plakken, de tomaatjes doormidden en de lente-uitjes in dunne ringen. Snijd de rode peper fijn.
- Laat de zwarte bonen en maïskorrels uitlekken in een vergiet en doe deze in een kom. Meng dit met de lente-uitjes, tomaatjes, rode peper en korianderblaadjes.
- Maak de salade aan met wat olijfolie en limoensap en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel in elk mandje wat slablaadjes, hierop de bonensalade en de plakjes kip.
- Verwijder de schil en pit van de avocado en snijd deze in dunne plakken en leg dit ook op de salade.
- Maak het af met een lepel crème fraiche en wat geraspte kaas en strooi er een paar gehakte korianderblaadjes over.